Thursday, October 1, 2009

satu hari yang pelik & bezZ

Baru jer semalam dapat berita..ayah akmal(my classmate) meninggal dunia...so, fim n membe klass plan ar nak g umah dye lawat jab..huhu...malam tu bincang la,,,nak nek per,,,nak g kul bpe...sume bincang jer...sampay kul 2 lebey gak ar baru settle...probsnye sebab ader yang nak g pagi n ade lak nak g tengah hari..so,tbagi la 2 group....last2 majoriti geng pompuan nak g awal pagi..so kteowang betolak kul 8 camtu ar...ader setengah geng pompuan ikut gak geng laki nek keta sewa...so,diorang yg len tu nek keta sewa jer....n kelas hari khamis tu pon sume ponteng la kejenye..xgi kelas untuk satu hari huhu...rase rugi gak..ponteng kelas tym nak dekat exam..tapi seb bek ader gak yg bagi taw kat lecture nak mintak excuse xdatang kelas jab...

BERTOLAK KE PENANG....Lam kul 8 pagi kami bertolak ker kangar...huh patotnye plan nak g kul 7.45 tapi sume bangun lewat sebab xcukup tdo...so,sampay ke kangar pon lam kul 8.3o pagi...bas Butterworth yg 1st pon da tlepas...tpaksa la nek yang 2nd nye bas...so,b4 btolak tu keteowang lepak la makan jab....
huh nek bas lam kul 9.30 pagi ker butterworth..lame gak ar pjalanan ke penang nie..ase amek mase 3jam..huh sakit tengkuk aku...lagi satu yg xbezz......aku nie pengguna contact lense..pantang larang memang banyak..xley tdo la...huh letih...
hehe ticket bas..tension nek bas nie...asyik2 tlompat2 jer cam nek kuda jer...

huh....on d way nak g penang tu kteowang discuss ckit ar camne nak g umah mamu(akmal)...payah kowt nak nek bas nak g umah atuk mamu kat Bukit Mertajam lak tu,,,so kteowang plan la sewa keta jab...
sewa keta RM60 tuk sehari....agak mahal la..lagi peliknye nak sewa keta kat penang kne ader cagaran lak tu..huh memang pelik..setahu aku sewa keta kat perlis..juz bg kad matrik jer...huh...tu ar pelik..seb bek ader bf tikah..dye tolong kami sume handle mende tu..so,bf tikah ulang alik anta kami g umah mamu..huh bek gak laki nie,,untung tikah...
Tyme kat umah mamu...mase agak terhad la...kteowang cume sewa keta tu untuk 3 jam jer..so,bayar pon murah ckit...cume bayar RM40 jer...o.k ar cume xbebaloi jer...g umah mamu pon juz sempat jumpe mak dye jer..mamu xdapat jumpe..sebab dye g kubur hantar jenazah arwah ayah dye....so,d sebabkan mse yang agak limit tpaksa ar...kteowang gerak dulu..nak sampay ker Butterworth dari Bkt. Mertajam...amek mase stengah jam...so,tpaksa ar gerak dulu...
huh cume kim salam jer kat mamu..xdapat jumpe dye...
b4 balek kteowang g makan n beli tiket jab....
tiket bas nak balek kangar.....balek...

Makan2 dulu...jab b4 balek kangar...


aku dan sally....sempat agi posing tym tengah tunggu bas dari kangar...
tengok pic kat atas nie jer da taw..muke kepenatan..mata aku pon da merah2...lame sangat pakai contact lens nie..da tlebey limit da..ha3....dengan muka pon bpeluh2..cam nak berendam dalam kolam jer mase tu...

btolak balek kangar lam kul 4 petang...huh lambat gak ar balek kali nie...slalu nek bas 3jam jer...tapi kali nie balek lam 4jam gak ar...huh sampai kangar pon lam kul 7 malam la..kangar pon da sunyi asenye..da maghrib la kan..sape nak jalan lagi...huh..kteowang berjalan jab kat kangar sebab fatin nak beli sandal,tym fatin tengah memilih sandal tu...kteorang yang len pon sebok gak nak try2...so, aku pon ader la try satu kasut nie nampak comei jer...tapi kalernye agak terang la...n kaler dye aku xsuke sangat..kaler 'pink' aku xsuke gangat kaler pink nie..kalo kaler merah..kmungkinan la aku g beli...
pastu sally lak g beli jam...aku pon mulanya nak beli jam untuk exam nanti..tapi t'ingat lak..pagi tadi b4 jalan tjumpe balek jam aku yang lame tu..bfungsi pulak jam nie...tapi bila nak gune mampos lak jam nie...huh hampeh tui....
tapi time jalan tu ader gak mende yang memikat aku pe..huh gedik tui mende tu haha tapi amat comel...g tengok pic kat bawah...
hehehe comei kan brooch nie...

pastu nak balek tu g la call umul swuh amek..lame gak ar tunggu abg.wan nie ase nak dekat sejam gak...
huh sementara tunggu tu sempat gak amek gamba bebudak nie...(dari kiri nita,sally n fatin)

fatin,sally n nita

muke fatin( tudung purple) yang monyok tu...huh! aku gak yg steady...

huh tengok per tah yang teruja sangat...

Dalam kteorang tengah tunggu umul tu..ader satu van yang agak expired la..ingat nie la umul...da pusing jalan tu 2,3,4 kali da....pastu lam bape minit kemudian ader satu keta merz tu berenti depan kteorang la...kteorang pon pelik semacam jer..asal lak keta nie...brenty...upe2nye tu la abg.wan huhu sejak bile lak dye pakay merz nie.....huh ingat nak balek..tapi melencong lak ke tempat len..g minum2 lu ngan adek abg. wan tu..huhu..rajin lak abg. wan nie belanja kteorang...huhu...
balek kolej pon kteorang nak bayar tambang tapi abg. wan kate halal jer...so,nak wat camne kn..da rezeki..timee jer la...
huh penat giller jalan hari nie...balek kolej pon nak dekat kul 10.30 malam..hahaha...jalan sakan la..da la kuar kolej macam orang nak g kelas pagi tu.. cume satu jer..aku xdapat nak jumpe same kawan aku yang kat penang tu..janji cam nak jumpe..tapi ape ley wat aku g penang tym dye ade kelas..dye pon student uitm gak cam aku nie..huh..datang xkne mase yang sesuai tu yang xdapat jumpe dye.....tp xpe la nanty bley g penang skali lagi..kami datang penang nie pon sebab niat nak lawat kawan keteorang jer.....huh..penah duwh..balek2 tu sume kepenatan...walaupon penat tapi trip nie cam bezz la...macam2 mende belaku...kteorang jumpe polis 2ekor ronda2 kat penang tsengeh2 lak tu...pastu bile sampai kat kangar pon....same gak..jumpe lagi polis meronda2...hah tah pape ar....n t'tbe jer ader orang belanje mkn..hantar free2 jer masuk kampus...hahaha memang bezZ ar.....huh o.k la nak stop lu...act. banyak lagi nak citer nie..tapi mata pon da ngantuk..so, sambung len kali je la..

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~