Saturday, February 27, 2010

SpoRt Day

Hari nie sport day CO-EXIAS,club investment kiteorang, bangun pagi awal...pagi tu aq sowang jer awal...haha nie satu kes aq xbiase bangun awal...da tu bangun awal sangat..aq keluar bilik ar nak mandy..pastu terhidu satu bau yang wangi cam bau bunge jer...tapi time tu tengah mamai baru jer lepas bangun tido...so,abaikan jer perasaan takot tu...'be positive' la kononnye..padahal dalam hati takot gak....
mandi dan trus bersiap...
Kiteorang gerak awal ker tempat sportday tu...sebab nak angkut banyak barang dari kolej kiteorang ke Padang Beringin nie...
Da la 14 orang jer...sume angkat sikit-sikit....
Start event dalam kul 8.30 a.m. tapi time nie tak ramai lagi yang datang...so,kami cume susun atur jer la sementara nak tunggu budak part lain nak mai...
sempat amek ckit gambar time buat kerje tu...


Dalam jam 9.30 a.m. tu baru ramai yang datang....time tu la baru budak-budak nie terhegeh-hegeh nak mendaftar...orang da nak start event tu baru nak daftar...geram gak asenye....
Kami pon start ar event kiteorang sume ngan bacaan doa yang disampaikan oleh Asril...hahaha kelakar benor Asril bace doa...da la bace jab jer...tak sampai seminit da abeh..aq pon tak taw dye bace aper...hahaha...sume gelak jer,,,mane taknye dalam tengah bace doa tu sempat pulak dye tanye orang sebelah dye,Emman "lepas nie ape??"
hahaha..kureng btol ar Asril nie...rosak majlis...adoi~
Lepas tu kami pon start la event ngan senaman erobik skit...yang dketuai oleh Nita n Botak.... yang len pon turut serta gak..tapi jadi pengiring jer...
After dats...event sport antara part...futsal,netball n bola tampar dijalankan secara serentak...



Then acara sukaneka...antara part jugak....acara sukaneka bermula dengan music chair, diikuti dengan cari coklat dalam tepung,isi air dalam botol dan last sekali men tarik tali...





pastu acara penyampaian hadiah...dilakukan oleh president kami n club co-exias...pastu ucapan dua kate dari diorang...abeh tu bagi makanan kat diorang nie...
tapi sport day kali nie kami yang organize so bezz ckit la..n lame ckit...sport abeh dalam kul 3.45 p.m. lame tak...sportday sem2 lepas cume sampai kul 1 p.m. jer....haha kami la part paling ckit yang anjur banyak sangat activiti....akhir sekali kami suruh budak part 2 untuk pungut sampah...da memang adat sport day tiap sem macam tu g buli junior2...ringan ckit tugas kami...huhu penat la...alang2 baju da kotor..kami sambut befday Saly n Emman sekali petang tu jugak....
huh baling telur n tepung kat diorang bezz giller...tambah ngan krim kek lagi...adunan yang cukup sempurna....


haha da aq yang start baling dulu...so,aq pon terkena gak la krim2 kek tu kat tudung aq...huhu busuk giller la tudung tu....tak hilang2 bau dye...da basuh banyak kali nie...bubuh soflan nak sampai setengah botol...
hah still tak hilang baunye...
tu ar sape suruh bagi kene orang kan da terkene...patut la Botak>>bukan name sebenar...buang baju dye lepas kene telur..huhu
pastu makan2 jab..banyak gak makanan lebey dari sport day tu...da ramai budak part5 tak datang...so,setiap dari kami borong balek makanan yang ader tu....beley makan untuk satu rumah...ngan air kotak n epal lebey lagi...

huhu da makan...kemas2 barang..

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~