Tuesday, June 15, 2010

doWnloadiNg..

Umah black out..
tjage lam kul 4 pagi..
huh! panas giler..
pastu ta taw nak watpe..
nak tido pon susah...
dok baring2 jer..
after fews minute..
electric pon da ader..
huh! lega!
dapat gak aq sambung tdo..
tapi
probsnye
skunx takley tdo~
huhu tade cara len terpaksa la on9 jer..
aper lagi nak buat pagi2 bute nie
huh!
*mengeluh banyak kali..
da kul 4pagi sape lagi nak on9 eh..
pastu terpikir nak download movie..
actually b4 dis ta penah download movie agi...
taw download lagu jer..
movie slalu amek kat orang..
taw copy paste jer
so,pagi nie..
plan download movie..
baru jer download uTorent
aik??
pe mende tu..
tu la downloader..
nak download movie kene ader mende tu..
huhu credit to Haziq..
*dye yang ajar fim camne nak men'download nie..
tapi..
bingung gak nape lame sangat..
da tanye kat membe len..
kalo download movie bape lame..
ader cakap cume 15minit jer..
huhu punye la cepat...
urm yang aq download nie mesti tersalah pilihnye..
bukan setakat sejam...
dari pagi sampai petang baru habis download..
sian lappy aq nie ta rehat la dye...
macam nak meletop jer..
huhu tapi demi nak tengok movie SHREK
aq pon men'download la gak..
huhu cam budak2 citer tu pon nak tengok sangat..
hahaha~


video
nie sample jer...
uhu..
citer pasal "true love" korang caye tak??
haha asal melencong ker topik nie lak..
huhu~
nie sebab lam citer shrek nie la..
wah cartoon hijau yang romantic hehe~
huhu talk about true love..
aq cam nak citer lak..
sal aq kebelakangan nie...
eh aq da ready ker cakap sal 'luv' nie..
hahaha~
eh tak kelakar pown nape gelak??
bukan gelak la...
cume aq taktaw nak tulis ape..so,aq selalu tulis "HAHAHAHA"
kat belakang ayat yang aq tulis tu...
bagi sedapkan ayat tu..
bukan makne kelakar..
tak tulis camtu...aq akan tulis camnie "huhuhuhu"
*hah kan skunx melencong lagi dengan tak smena2...
huh true luv??

~love~

owh! aq blum jumpe agi...
1st luv cume bertahan 3taon jer..
2nd luv cume bertahan 7hari jer...owh! yeah! bebeh! gud try after d long break..=)
3rd???
hahaha~
belom masenye lagi kowt..
agak2 korang ley tahan bape lame??
takder jawapan buat mase skarang..coz i'am not have any relationship wif any guy..rite now..
bukan aq memilih tapi tah aq rase cam takder feeling jer ngan orang..
susah nak percaye da kat orang len..
hah! jahat tak aq nie..
kadang2 aq kata tak ready la..n macam2 la yang ley wat diowang kecewa..
eh aq nak kawan jer ngan korang..
tak boley ker lelaki n pompuan berkawan??
sape kate tak boley...
aq boley jer buat...
huhu tu maybe depends kat sesetengah individu kowt...
urm actually aq tataw nak citer aper..
heh ape la~
huhu cume kebelakangan nie..
aq rase cam sunyi sangat..
dats y la...
aq buka balek myspace aq yang da bhabuk tu..
da berkurun tak buka mespes nie...>>tak la bkurun saje bagi hyperbola ckit..
walaupon da lame ta buka..
ader gak owang add aq..
huhuhu boring la...
dats y la...aq banyak add orang..
aq add laki2 kacak
noty..noty...la fim nie...
hahaha ader yang perasan kacak n ader gak yang wat diri low profile...hahaha~
dulu aq tunggu orang len add aq jer
tapi skunx kawan2 sniri pon da tak on mespes..
kalo ader pon..cam patung jer
ta reti nak komen2 orang..
diorang juz taw banyakkan frenz list jer..
so,
aq try la cari kawan baru..
hahaha kononnye nak men2..
tapi
until la one day....
rasenye cair ckit ngan satu guy nie...
hahaha~
sweet jer cara cakap..
huhu bile dye ta online buat aq tertunggu2 jer..
OMG!! takkan aq da suke dye~
lalalala~
gatal noh!
huhu stop it!!
huhu yang peliknye orang yang aq add sume dak area KL..
haha ta pasan pon tabiat tu berlaku..
hahaha nakal btol budak nie..
*p/s jangan tiru aksi ini dmane2..

urm ader orang ajak kapel..
tapi aq tak nak..
huh sejak bile jadi kaki reject nie..
bukan taknak..
aik??
eh clap..clap..
ta ready jer..
huh ye la tu~
tapi bile keseorangan time tu la cari orang tu~
tapi
skunx ngah demam Fifa World Cup..
so, dye da jarang on9...
huhu...boringnye,,,
nape la aq ta suke tengok bola?
nape la laki suke tengok bola?
bola!! bola!! bola!!!

uh!! boring giler...
tapi nak wat camne da itu minat dye...
aq pon ader minat gak..
tengok citer korea..
huhu owang laki cukup ta suke..
pompuan minat movie/drama/pelakon korea..
huhu~
ye!! setiap orang ader minat masing2..
so, jangan salahkan sesape..
tu minat jer..boley d kawal lagi..
muke dye?
hah muke dye ta la nsem sangat..(sowiee wak..jgn marah taw**blushing^^)
huh muke dye cukup ganaz..
ase cam samseng jer..o along ceti hutang mane tah~ tu aq kate kat dye..
tapi dye kate tu muke ngantok hahaha~
owh! sweet~
kadang2 aq takot tengok muke dye..
tapi bile cakap ngan dye rase selamat jer..
owh sily!!
eh asal aq citer sal dye lak nie..
ok! stop it now!!
aq ta patot percaye sangat sume mende nie..
'cinta on9' or 'cinta kat alam sosial' nie??
betul ker ader?
nak bagi contoh?

1st e.g. : cam pelakon Wardina tu...
percintaan dye ngan suami dye asal dari alam sosial cam fs, ms o fb..
pastu suami dye datang umah minta restu kat parents Wardina tu untuk berkawan..
akhirnye sampay ke jinjang pelamin..
eh!mane nak cari laki seberani n se'gentle suami dye nie...
susah nak cari time zaman skunx nie...

2nd e.g. : cam Chika tu
eh! sape pulak Chika nie...dye bukan sesape,dye bukan pelakon
or mana2 artist yang kiter kenal..
dye cume pompuan biase..cam kite2 la
tapi citer cinta dye same ngan citer pelakon Wardina nie..
rasenye aq da citer sal Chika d entry lepas2..
tyme tu aq bru jer bace citer menarik dye nie...
cube tengok link nie..
click here 4 luv story chika

wah...wah..besarnye cita2 ku..
walaweh~
takkan aq suke kat owang tu sampay siyes camnie..
hahaha!
aq da giller agaknye~
ubat!!! ubat!! ubat!!
i need dat!! OMG!!

owh! aq percaye ker ngan sume nie??
mayb 50:50 la...coz citer wardina n chika nie...

kalo nak cakap betul2
aq suke laki camne?
huhu susah nak jawab soklan tu
sebab kadang2 bile da suke laki tu..
syarat2 yang aq tetapkan..
melencong jugak...
ta sume menepati syarat tu
ader ckit jer ciri2 laki idaman kat lelaki tu..

syarat2 tu sperti berikut:
*hehe cam syarat nak menang contest jer*

#tak merokok...no smoking~
#pastu dye lagi tinggi dari aq (tinggi aq lam 163cm kowt...eh! da lame ta ukur tinggi)
#boleh bimbing aq ke jalan betul. *hahaha kadang2 aq yang tak betul ;)
#huh ofkos la caring..
#pandai pujuk n romantic hahaha noty..noty..
#aq nak orang tu 'care' ngan aq (tapi taknak la king control lak =,=")
#harap2 dye memahami aq
#boley time aq n family seadaanya
#bile aq boring dye mesty ader teman ngan aq...
*(hah~ yang nie susah ckit camne diorang nak taw aq dalam keboringan..he3 gerak aty kn ade)
#tak pernah mintak dwit kat pompuan>>coz aq sniri pandai cari dwit ngan bisnes aq wat...
so, bile laki mintak dwit kat pompuan tu cam tak ley timee jer...kalo dsebabkan hal2 darurat tu takpe ar..boley dmaafkan lagi...patotnye laki lebey ader rase tanggungjawab ckit...

#penyayang...suke kanak2...
#hormat orang tue....taw nak respect orang len..
#comfortable bile cakap ngan dye...bukan nak suwuh dye wat lawak ker hape..
cume ...aq harap bile sembang ngan dye boley buat aq rase selesa..n tertawa~
#eh! mesty la nak orang yang baik!!
#pembersih orangnye..kemas..n gud looking...
#pandai masak 1 o 2 meals...
#photogenic??? eh ape mende tu?? means>>suka bergambar la cam aq..
#tak sensitif sangat..
#owh sesungguhnye kamoo patot jadi bijaksana!
#huhu pastu per yer?? erm dye kene yakin dengan diri dye sniri...not to pretend to be anyone else..juz be his self..

erm...agak senang bukan??
see!! fim tak memilih la..
fim juz nak idup bahgia jer untuk mase yang panjang..
tak salah kan kalo pilih btul2 pasangan yang kiter suke...=)


*p/s:
aiyooo~
tengok post nie
memang banyak melencong ke topik2 yang len
plus, post nie bergerak2
kejab kat tengah, jab kat kiri, n skunx kat kanan lak
huhu kecian readers ku untuk membace entry nie
sowiee ok!
entry fim memang suke berubah2
tak padan ngan title kat atas tu
citer sal download movie
tbe2 lak
citer sal cinta
owh! fim memang da tak betul skunx
emoshi terlebey da nie
sekian~

4 comments:

  1. ko patut wat qiamullai kolo terjaga malam =)
    hehe ngusik kau sikit

    ReplyDelete
  2. haha...nnty aq pertimbangkan...ala qiamullai kene wat byk org bru berkat...

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~