Wednesday, June 23, 2010

haNtaR suRat cHiNta KpD pEngURus AsRaMa...

haha memang sengal tajuk atas tu..
*eh fim tak curang ngan bf i...ok!!

okey berbalek kepada post lepas
yang
bertajuk
"OMG!! ta dapat kolej???"
yang
bertarikh 19 jun 2010

okey kite imbas kembali citer2 lepas eh...
jab jer
nak recalled balek
coz
ader kaitan ckit ngan entry kali nie...

okey ape kaitannye???
meh nak jawab..soklan tu..
ye la ta dapat kolej
tu kene post surat kat pengurus asrama...
hahaha~

bukan surat chinta la tapi surat rasmi...
tengok pic bawah nie..


~akhirnye siap juga~

huh!! fim ta suke wat keje karang-mengarang nie..
tapi
skunx da terpaksa..
so terpaksa wat jugak..
huhu~
soooo malu~
coz i da lupe format surat rasmi hahaha~
then i ask Zana camne dye buat har3...
ei duk kat U memang da tak belajar BM la..
ta sentuh langsung karangan nie...
juz
BEL jer la yang wat essay2
tapi
tade la sangat nak wat surat rasmi
juz wat report jer..
len tu!!
siyes fim ta suke wat mende2 camnie..

Finally, fim antar surat nie pagi tadi...
hah kuar rongeng...hak2
ingat nak post laju jer...
tapi
kerani kat pejabat post tu cakap hari jumaat baru surat tu sampai..
perghhh!!
fim da la wat post laju...
pastu surat tu juz nak hantar kat Perlis jer..
jiran sebelah jer..
Kedah-Perlis jer tak kan amik mase sampai 2hari..
choii!!
lembab tol punye postmen!
mesti makan gaji bute jer nie...
haish!!
Aq hantar jer kan senang ta sampai 2hari,,,
1jam setengah da sampai!!!
seb bek la aq tade lesen...
kunx da lame drive ker Perlis tu...
saje jer nak paw dwit aq post laju nie...
n
one more thing la...
yang aq baru perasan..
asal la tulisan tangan aq huduh btoi!!
da lame agaknye ta menulis..
haha~
kelakor lak rasenye~

memikirkan post tu cam lambat sampai
fim pon try la g c.c.(cyber cafe)
huh ingat nak fax surat tu jer terus g UiTM...
tapi
malang ta berbau...
no. fax tu tak ley gune..
heh bile la sistem UiTM nie nak upgrade..
ader fax pon ta ley gune~
buang mase jer letak no. tu kat website..
fim ingat sebab opis tutup..
tapi pagi kowt kul 11.30 a.m.
time office kowt...
eh kerani uitm nie curi tulang ker???
tak nak terima surat fax aq...
haiyooo~
macam2 jer probs datang melimpah ruah...
huh~
n
buat andaian sendiri
mane la taw mesin fax kat c.c. tu da tak betol ker hape...
so, aq pon kuar la dari c.c. tu...
n
g cari c.c. len..
huh cari c.c. lagi satu masalah..
maklum la da lame ta menjenguk pekan Pendang nie..
cuti pon duk umah jer..
lagi pon kat umah ader line streamyx..
so, da tak menjejakkan kaki kat mana2 c.c....
n
round2 la kat Pendang nie..
cari c.c.
jumpe tapi probsnye mesin fax takde...
huh ta gune banyak c.c. pon..
kalo mesin fax takde..
aiyooo~
akhirnye..
aq pon give up..=,=")
*haih! cepat btol putus asa budak nie...

berharap jer surat yang aq hantar gune post laju tu sampai ke pengurus kolej tu
doa jer la..
harap2 dapat kolej..
kalo tak berkemah la kat academic high tu hahahaha~
*takde ar lawak jer*

Lastly, fim pon g la lepak jab umah kawan..(SaMm)
gossip2 jab...
hahaha tade la sembang2 kosong jer..
da lame ta jumpe bestfren
lame gak la lepak kat umah dye...lam 3 jam kiteorang borak..
hah! ta sedo pon fim buang mase berbual ngan dye
heh! bukan buang mase la...tapi mengisi mase terluang..kui2
ye la lepas nie dye nak sambung degree da
so, bile lagi dapat jumpe kan
dye dapat tawaran masuk UKM kat Bangi..
wah!! congrats to her...
coz dapat Universiti yang dye impikan..
huh Samm dapat kos TESL
hah besa la budak terer BI
MUET dye pon dapat band 4 nak hampir2 band 5 la
kire ok la tu...
memang patut ar dye dapat offer tu...
huh...sembang2 jer ngan dye...
kalo sembang ngan dye sampai esok pon ta abeh...
seb bek mama fim call suwuh balek
hahahaha~
kene marah lagi la lepas nie
dari pagi2 kuar sampai petang baru nak balek...
padehal alasan juz nak g post surat jer...
sorry mom!!

2 comments:

  1. weh. bende yang kau karang pun panjang gila. aku paling tak tahu buat surat kiriman rasmi. hahahahahh

    ReplyDelete
  2. hah taw xper...
    aq mane reti nie pon da cilok ckit point membe aq wat...
    camne la nak koje nnty kn...

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~