Thursday, June 17, 2010

PicNic aGaiN!!...


yeah!!
i luv picnic
cozz
too bored at home...
huh finally ader gak owang ajak pegi picnic..
actually time pegi tu memang taktaw pon..
huhu ingat kawan fim nie men2 jer..
so,fim pon ngan selamber badak tak bawak pa2..
juz pegi jer..bawak purse da ler..ingat diorang juz nak g tasik dekat umah tu..
then,bile da jumpe..
diowang sume terkejut..
sume tanye "Fim nape tak bawak baju salin?"
wah taw tak fim taktaw pa2 mase tu..
ingat diorang juz men2 jer..
memang taw p picnic tapi taw dekat tasik tu jer..
tak pikir pon g tempat len..
wah dasyat diorang bawak fim jalan hari nie..
fim juz bagi taw mama nak g lepak kat tasik Mada tu jer..
kalo mama taw mesti kene marah punye...
hehehe~
then,ikut jer la diowang nie...
lokasi tak d ketahui..
men jalan jer
baru adventure ckit...

After 1 hour n half minutes..
kiteowang pon sampay kat Rimba Rekreasi Lata Mengkuang..
wah giller sakit belakang duk kat keta lame2..
da la kat tempat nie tak der line telefon pon..
mesty mama fim marah sebab tak bagi taw dye nak balek lewat..
tapi
tetap enjoy sebab g ngan kengkawan sekolah..
lame da ta jumpe diowang..hahaha
sembang puas2..
wah sedey fim tak bawak baju salin...
so, ta dapat la mandy air terjun kat cnie...


see! cantik kan pemandangan kat cnie...
so,ape fim buat juz men air gune kaki jer..
tak mau bagi basah baju..
nanty nak jalan lagi..
huh tu la padan muke sape suwuh men2 jer..
kunx da tak ley men air terjun da..
uwaa nanges pon tak gune la...
*tak nanges pon...geram jer~
fim juz jadi photographer jer...
heh takde keje len da...
n
keje abehkan makanan...
lalalala~

Here some picture at Lata Mengkuang...


...tyme tu pasang kemah...


....tada!! kemah dah siap...


...mereka2 yang bermandi-manda....


....air yang sangat deras...


tu jer pic yang ader kat fim..
hehe~
urm pic len ader...
tapi
kiteowang juz letak kat fesbuk jer..
tu sume keje adek kakak(pasangan kembar)
coz empunye camera..

special thanx to Adek n Kakak,Far,Myra n Husna
4 dis special dates..

hehe enjoy sangat2..

finally balek umah around 6.p.m.
then time tu..
sume tu memang ta sempat cakap da kene ceramah free oleh mymom..
hehe tapi biase2 jer..
sebab fim memang nakal..
selalu cakap jer nak balek sebelom petang..
tapi terlajak gak sampai malam..
hehe mama memang memahami..
so,dye ta marah sangat...
yang dye marah cume tak bagi taw jer g tempat jauh2..
hehe sowiie mom..kalo bagi taw confirm tak dapat g,,,,




~malam~

"kadang2 langit tak selalunye cerah"
memang btol la orang kate..
kalo da berseronok tu
jangan terlampau seronok
nanti
tak pasal2
perkara sedey berlaku..
yup!!
fim sokong statement tu..
yup..
fim baru jer taw yang Along masuk wad..
coz demam denggi..
perkara yang same berlaku kat Sally minggu lepas..
wah banyak btol nyamok jahat erk skunx...
huhu..
patot la Along diam jer semacam..
fim ingat dye marah fim lagi..
huhu i should trust him more...
petang tadi fim antar message bukan2 kat dye..
tapi naseb baik Along tak bace..
coz adek dye yang pegang handphone dye..
so, fim suwuh adek dye delete message tu...(sowiie awk=,=")
dye masok wad pon fim taw coz adek dye bagi taw
huhu~
bile taw dye masok wad rase sedey lak hati nie..
cam nak nanges jer
coz
fim takde kat sane teman dye..
n sebelom dye masok wad fim gadoh ngan dye
wa~
dye mesty sedey skunx..
Sorry Along!!
Hope u get WeLL so0N....

....................................................................................................

so, conclusion kat snie..
kowang kalo da epy seronok sangat tu ingat2 la Yang Maha-Esa same..
jangan dok sonok sangat..
kunx jadi cam fim nie...
n
lastly u'all kalo da demam..
cepat2 g makan ubat eh t kene lak tahan kat wad tak pasal2
o.k tu jer for today!

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~