Sunday, July 11, 2010

bLek caMpus pulak...

today bende yang tak diduga sume jadi...

1st : Beli Celcom Broadband..
tak pikir panjang..
men beli jer..
mentang2 la ader PC Fair kat Alor Star Mall
aq pon g beli jer..
broadband tu..
hahaha~
habiskan dwit RM100 untuk broadband tu...
seb bek murah..
bayaran bulanan pon ok gak
cume bayar RM50 jer..
hehehe "jer"
kalo takder dwit nak korek mane???
Huhu~
yang aq tak puas hati nye...
sebab cover modem tu theme bola..
fim mane suke 'bola'
tak minat langsung!!!
hee~
tapi modem free..
so,terpaksa jer la amek yang tu..
ingat nak amek yang modem yang hitam jer..
yang 3.5G
tapi modem tu da abeh...
huhu~
lambat tol fim nie..
kalo datang awal2 kan da dapat modem tu..
huhu~
takpe2...asalkan aq da boleh on9 takpe tak kesah sume tu..


2nd : time naik Train dari Alor Setar ke Arau...
sangat mendasyatkan..
giller ar..
memang taktaw ader 2gerabak jer..
wah siot!!
nie memang last time la..
nik train..
memang tak sangka la..
ingat macam biase...
kalo nek train dari Arau,,gerabak dye memang panjang...
so, ader gak tempat duduk...
nie tak..
yang tadi nie...
tak payah cakap la..
cakap la celah mane ader ruang..
kompem owang kate takde...
huhu~
penat!! penat!!
tak nak da nek train balek Arau!!!!

3rd : Beli beg...ngeee~
nape fim g beli beg lagi...
tiap sem beli beg jer...
weyh~
belom koje da shoppink sakan...
seb bek mama tak perasan fim g beli beg tadi...
haish3...
selamat...
tapi dwit nak abeh da...
abeh dwit untuk beg tu sebanyak RM39.90
huhu~

okey!!
meh..meh..kite total..
dwit yang fim abehkan hari nie..
#broadband= RM100
#Beg= RM39.90
#Tiket train= RM3.50
#Teksi= RM3.
TOTAL= RM146.40

Seb bek tak melebihi 200 ringgit...
hehehe~
maknye ader lagi dalam 60 ringgit kat tangan...
tak payah cucuk dwit da esok...
nak masokkan dwit balek kat dalam bank..
haiyaa~
pantang ader dwit..
boros sedia...
okey2..
pasnie kene berjimat la nampaknye..
da apply broadband..
t nak bayar bulan2 gune aper...
tak kan nak gune daun kowt...
ekekeke~
ingat cerita dongeng ker haper...
oke2..
stop rite here!!
sok kelas kul 8 a.m.
takder sape nak kejutkan fim..
terpaksa bangun sendiri...
nak iron baju n tdo..
papai sume!!

Gud Nite!!
Sweet Dream!!!

1 comment:

  1. yes!! ble pinjm broadbnd Fim!!
    wei bgus buat Kira2 belanja =)

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~