Friday, July 23, 2010

sALah ke???

Terkejut bile mama call subuh2..
mama call time tu nak bagi taw Atok meninggal dunia...
so sebak jugak la...
even fim ngan arwah Atok tak rapat sangat...
tapi bile salah sorang ahli keluarge kite meninggalkan kite..
mesti la rase sedey gak..
Mama n Abah naik emergency flight ke KLIA lam pukul 8.30 a.m.
tak taw la sempat ker tak tengok Atok..
Abang da ader kat Shah Alam...
Kakak ader kat KL..
so, diorang...juz tinggal balek kampung jer...
sedare sume da balek kampung...
n
ONLY ME!!!
jer...ader kat Campus Perlis nie..
Ma!! saye nak balek jugak!!
sampai hati tak bagi fim balek kampung...
huh sedey la...
sume orang tanye..
asal la fim tak balek Atok da meninggal..
fim nak balek!!!
tapi mama tak bagi...
kalo da mama kate camtu..
takkan fim nak buat tak endah jer..
kalo ade pa2 berlaku lagi susah..
so,fim stay jer kat Campus..
macam takde pa2 berlaku...
juz Sedekahkan Al-Fatihah n Yasin jer kat Arwah Atok...

dis picture..
Arwah Atok n Nenek..
bile tengok picture nie..
kesian pulak fim kat nenek fim..
tinggal dye la sowang2 kat umah tu..
fim penah duduk kat umah nenek sebulan...
n taw macam mane rase sunyinye umah tu..
kalau takder orang...
sangat sunyi n menakutkan...
tinggal nenek jer yang ader kat umah nie..
seb bek Umah makTam sebelah tu jer..
tapi
rase gak kekosongan..
Arwah Atok kelakar orangnye..
Atok suke ulang balek ape yang nenek cakap..
tapi
Atok jugak la suke back up fim..
bile nenek membebel kat fim...

Arwah Atok suke suwuh fim makan banyak2...
tiap kali balek kampung jer...
Atok mesti suruh fim makan tiap mase then,makan lagi...maybe sebab dye nampak aq kurus sangat kowt...tapi fim jer tak pandai nak gemuk2..
Kalau ikut genetic...
Badan fim ikut...Atok n tinggi fim ikut nenek...
sebab Mama n Abah len...
Mama>>orangnye kecil..
Abah>>orangnye berisi ckit...
so,terjadi la saye yang tinggi lampai..
bak kate kakak fim..
macam pokok kelape..
sebab pipi jer taw membesar,,
tapi badan makin tinggi lampai..
dari semase ke semasa..

oke!!
balek ke topik tadi..
fim sebenornye nak citer..
salah ker fim g keluar berjalan2..
sedangkan family fim kat kampung duk tengah buat tahlil kat Arwah Atok...
hari nie fim taw..
Atok meninggal dunia...
fim takdapat balek...
sebab family fim tak bagi fim balek...
fim sedey..
so, fim amek keputusan nak kuar jalan2...
jalan2 dapat tenangkan hati fim..
tapi ader orang tu..
anggap fim nie cam kejam sangat..
takder perasaan ker ape...
takkan awak nak tengok fim kurung diri kat bilik n nanges sowang2??
fim memang jarang tunjuk perasaan sedey fim..
cube untuk gelak ketawa bsame rakan2 len..
tapi dalam hati sape yang taw...
Luka kat tangan memang nampak..
tapi luke kat hati sape yang taw...
hanye Allah jer yang Maha-Mengetahui...
....................................................................................
before Arwah Atok meninggal...
fim dapat rase ader orang mayb akan meninggalkan fim..
fim rase mate fim berdenyut2...
owang tue2 kate kalau terjadi macam tu..
kemungkinan orang yang terdekat akan meninggal dunia
fim takot..
n fim tak citer pon kat mama...
fim anggap perkara tu biase jer berlaku...
lagi pon...
fim kan tengah risau pasal Along...
Along kan sakit tak baik lagi...
dye pon baru jer sedar n ingatan dye pon tak kuat sangat..
sekarang pon still tak kenal orang lagi..
so mayb fim takot pasal tu...
n tak sangka...
orang len pulak yang meninggalkan kiter..
Satu demi satu pergi meninggalkan kiter..
memang la orang yang hidup pasti meninggalkan kite..
Beberape tahun lalu Arwah PakNdak..
then,sekarang Arwah Atok pulak...
sekarang fim tinggal ader sorang nenek jer...
tok n tokWan kat sebelah Abah dah takde..
tinggal ader Nenek kat sebelah mama jer...
kesian kat mama...
fim taw mama lebih manje dengan Arwah Atok..
sebab Arwah Atok la yang bagi Mama merantaw ke negeri orang..
Bagi Mama berdikari..
Sebab tu Mama dapat bertemu Abah..
hehe..
Mama fim mama yang terbaik!!.
Mama walaupon tak sempurna cam ibu len...
tapi mama tetap mama fim..
sayang dye sangat2..
fim taw mama sedey...
so sejak dapat taw Atok meninggal...
fim pon call la mama selalu...
fim hope dapat tenangkan hati mama...
dapat dengar mama gelak pon da rase lega...
oke...fim da rase sedey nie..
tengs!! for kawan2 yang tenangkan hati fim...
i'll be strong...
someone need me there...
so, i'll be more strong to face this...
Al-Fatihah to mygrandfather>>> SAMSON HAJI ISMAIL
amin...

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~