Wednesday, July 7, 2010

0n d spot...

I'am home!!
hehehe mesti sume ingat fim ader kat UiTM lagi...
huhuhu~
baru jer 2 hari tinggal kat kolej...
baru jer 2hari lepas mama hantar ke kolej baru..
tapi hari nie tbe2 ader kat umah balek...
pelik??
huhu mane de pelik...
bukan lari balek umah..
tapi
balek umah cam biase..
coz..
class cancel khamis n jumaat...
lecturer allergic nak ajar time 1st week...
hahaha~
rezeki tu~
so,dats mean fim ader cuti 4 hari la..
KHAMIS, JUMAAT, SABTU n AHAD
huh~
but anyway tu cuti gak..
tak taw nak watpe kat kolej...
so, ramai yg decide nak balek umah jer..
huh~
1st plan nak g jalan2 ngn membe class
nak cari stock makanan n barang keperluan kolej
tapi
plan tu bertukar jadi balek umah..
balek umah pon ok la..
takder probsnye..
coz
umah fim dekat...


Here!!
pic suka hati...

~tunggu train & dalam train~








....................................................................................

nie nak citer time balek umah tu..
actually, tak plan pa2 pon...
buat keje last minute memang selalu menjadi..
"Adek balek umah" tu fim bagi taw kat mama..
time tu baru jer nak nek teksi nak g train station..
hehe~
mama terkejut...
"nak balek umah?"
mama terkejut..
macam2 dye tanye...
lastly,fim kate nanti owang explain bile da sampai umah...

huhu...dalam train..
kepala fim still penin agi..
coz tengah hari tadi time balek kolej tadi kene hujan...
lupe nak bawa payung..
so,kepala pon da pening lalat da...
huh~
penat! pusing2 cari sit kat dalam train..
last2 duduk same ngan Umi jer..
heh~ sia-sia jer berjalan2..
kalo ikut Umi tadi kan senang..

sampai Alor Setar,,
hujan renyai2 lagi..
tapi
fim redah jer..
huh jalan ngan Fatin terkedek2..la
Fatin tunggu kawan dye...
fim lak g stesen bas...
ingat nak balek terus la...
pastu bas pulak takder..
fim bagi taw mama kalo bus kul 7.30 p.m. takder..mayb nak suwuh mama ambil..
so, duduk la kat ctu sampai kul 7.30 p.m.
weh mane bus takder ker..
huh da malam nie..
tapi bus tak nampak bayang lagi nie..
then,
akak kat sebelah nie tanye nak balek mane...
fim cakap ar nak balek umah kat Pendang..
then, dye kate bus Pendang ader tapi kul 8.p.m. la..
wa lama giller..
time tu da 7.35.p.m. da..
ase cam nak call mama jer..
call mama tak angkat pulak..
huhu called la sampai 5x..
still takde owang angkat...
huhu~
bengang giller...
diorang nie nak suwuh fim tdo kat stesen bus ker??
huhu~
time tu tunggu jer la bus..
tenangkan hati..
"eh ader bus lagi nie.."
Akak sebelah nie pon kate ader lagi...
call umah pon takder owang angkat..
waaaaa~
benci betul!!!
orang ade hand phone tapi taknak angkat panggilan orang...
huh bek buang jer handphone tu~~
mood: bengang~

lastly, dalm kul 8.p.m.
bus pon sampai..
huh!
lega siot...
tak penah balek malam2 nek bus nie..
da duk lam bus senyum sowang2..
bangga giller~
hahaha~
bley gak fim survive malam nie..
selalu famili amek kalo da sampai kat Alor Setar nie...
da la malam..
owang kat stesen nie pon ckit jer..
wa takot meyh~
kalo mama taw fim balek Pendang sowang2..
mesti dye tak bagi fim balek umah da lepas nie..
hahahahaha~
gelak bangga~
sampai gak Pendang dalam 20 minute...
huhu..
bile da sampai tu..
mama baru call...
da nek bus ker???
huh~
baru nak tanye...
huawaaa~
owang da nak nanges da tadi kalo takder bus...
skunx baru tanye???
huh! hari nie memang tak dduga la..
sume macam berlalu kejab jer..
skunx da sampai umah..
ngah update dis blog..


3 comments:

~Rakyat Jelita~