Friday, November 5, 2010

UiTM Arau, Perlis Kembali Normal




Alhamdulillah..
air da kembali normal seperti biase..
tengok air kat sinki pon da ader..
~air da ade!!!!!!~

gempa bumi pon da tak kedengaran da
(
orang berebut turun tangga nak amek air)
So, takde da nak angkat2 air..nak berebut2 amek air...
da boley mandi lame2..shampo berbuih2...
wah sedapnye pagi tadi mandi lame dowh!
hah da dapat air bersih tak pikir da mende len...
nak mandi jer puas2..
basuh baju seboleh mungkin...
hah cakap sal basuh baju nie ha nak habaq mai..
tengok pic bawah nie...
da ramai orang p basuh kain..
ampaian pon da penuh..
tak taw nak sidai kain kat mane...
~ampaian penuh~

Air banjir pon da surut sebab semalam g exam tengok banyak kereta dapat masuk..
tapi air kat Jitra n Changlun still tak surut lagi..
So, Mama Fim call pagi tadi..
tak bagi Fim balek..
sebab air banjir kat Kedah belum surut lagi..
Mama suruh stay hostel dulu buat mase sekarang..
urm takpe la Ma...tak ley balek umah pon takpe..
asalkan air kat kolej da kembali dibuka..
syukur sangat2...
~awan mendung lagi~

Tapi awan mendung lagi...
basuh kain pon yang penting2 jer...
takot hujan lebat pulak...
urm...
awan bile nak kembali cerah?
mane sinar mentari?
huh tak pe la air da ade pon da bersyukur nie..
dapat bersihkan diri..n ape yang patut..
yang penting dapat makan..
thanx to GOD...
kerana kurniakan air..
tak sia2 berdoa semalam...
Hari da kembali normal sangat bersyukur..
da tak payah pikir nak balek umah da...
huh kecian lak kat budak bilik sebelah aq nie...
penat2 jer diowang menumpang di umah Amy..
tibe-tibe air da ader hari nie...
Yayen, Fatin n Chaei..
g umah Amy jab sebab tak tahan semalam takde air..
huh mesti bengang kan...bile kiter da give up n nak g tempat lain..
pastu tibe2 bende yang kiter harap tu ader kembali
lepas kite da g tempat len...
kan...kan..kan..
penah tak korang alami situasi camtu???
mesti penah kan?huh moral of the story : jangan mudah give up kalo nak buat sesuatu..
sometimes memang betul ape orang len kate..
okey la u'all nak makan la..
lapar da nie..
salam...






No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~