Tuesday, November 30, 2010

fell awkward??...err..

1st time saye blogging..
saye suke sangat sebab tade orang bace tulisan saye,,,rase dunia nie ana yang punye haha...
tapi lately....
err..... ade la sedikit rase kekok...tataw nak post ape kat blog nie..
Dulu-dulu sedap mulot saye jer nak berkata ape dalam blog usang nie hehe.. but now...err...shy2 cat lorh!...maybe sebab follower dah meningkat kowt hehe...
tapi tak bermakne saye tak suke mereka..
saye suke mereka...saye sayang mereka...
sebab ader gak orang nak bace tulisan saye..
even banyak post saye nie mostly hanye lah omelan semata-mata...
bukan la cerita dongeng atau pon sensasi..cume omelan2 kosong..
well, this feeling always come..

[Picture taken from Google]


okey! i really felt this way...
sometime bile blogging tu...saye taktaw nak post camne...tu bukan sebab ketandusan idea..
maybe rase sedikit kekok la kowt..sebab perasaan da tak macam dulu.. heh? saye merepek ape nie.. adekah luahan perasaan?? no!...no!.. tak ! nie cume omelan semata-mata.. takde kaitan dengan yang hidup atau yang mati( bahasa sopan yang telah meninggal dunia) okay! saye memang suke blogwalking blog orang... follow2 diorang sebab entry diorang best!.. ceria hidup saye bile bace post diorang...hehehe terutama blog Dunia Sebelah Zara... saye suke blog die..bile bace tulisan die kelakar la... natural jer tulisan die..tak dibuat2...
mostly blogger sekarang suke kupas isu semasa...

contoh macam blog Suffer8zine territory, Ben ashaari or etc.
yer banyak lagi blog yang saye tak dapat nak sebut kat sini..

tapi memang blog diorang sume hebat2...
mostly berkisar tentang isu semasa yang pelik2..

ader orang kater : Lagi bagus cerita tentang orang lain berbanding cerita tentang diri sendiri.. baru la traffic naik melonjak2...
ape pendapat korang tentang isu nie??


Actually saye ta kisah pasal traffic ke ape..

saye suke berblog..pasal ape2 yang terlintas kat kepala otak nie..

its juz my mini world..who's care about!!

hehe ader orang care jugak la..
kalo citer pasal isu sensitif macam
politik..
tak pasal2 kene tahan ISA...huhuhu.. jage mulot u all kat luar sane...
bak kate orang..jahat mulut badan binase..hehe (tah betol tah peribahasa aku nie??) btol tak..
so beware la..
eh dah lari tajuk la...=="
takpe la kire halal la erh!

Lagi satu persoalan..
nape orang suke femeskankan blog diorang??
n
"perlu ker femeskan blog dulu? baru ade orang bace"
ei!! tolong la..blogger kat luar sane tu..
blogger yang famous tu pon orang suke sebab tulisan diorang kreatif..
that why la orang lain follow diorang..
setiap orang ade kelebihan sendiri n ader keburukan sendiri..
so, takpayah la nak berebut2 nak dapat trafik tinggi ke ape..
n
tak payah la nak terhegeh2 follow blog orang pastu suwuh tuan punye blog tu follow balek..
agak pelik ader gak manusia macam nie..heh! =.="
urm perlu ker korang bertindak macam tu??
erm..fikir2 la..
ok omelan saye sudah habis rasenye...
haha bukan nak pangkah sesape..
juz amek moral the story la..
try be creative okay! people will love u!!
juz luahkan rase ketidakpuasan hati..

da larut malam nie...

saye nak tdo la..
tdo la..tdo..la..

gud nite!


=)

2 comments:

~Rakyat Jelita~