Wednesday, November 3, 2010

Pulau UiTM

nie jalan nak ke ARAU da ditutup..
kereta tersekat...














Kat atas nie sign board nak masuk ke UiTM, air da naik ok!
















Nie pulak lagi dasyat.. sampai naik traktor ker hape...nak redah banjir semata-mata..





Kat atas tu ade la gambar2 yang dapat di sharekan...
anda boley tengok sendiri video banjir kat atas tu juge kalo takley gak sila click di sini.

okay la kat atas tu da tengok kan...
so, imagine la sendiri camne kiteorang kat dalam tu terperangkap
cam dok kat pulau jer..
nak kuar pon tak ley...
ader la beberape probs yang di alami seperti berikut:

  1. Bekalan air di seluruh perlis ditutup..( so, tak leh nak masak maggie o air etc.)
  2. Masa dihabiskan mencari air n makan (darurat)
  3. Stock makanan semakin berkurang (siapa cepat die dapat)
  4. Pakaian kotor semakin bertimbun2..(tak dapat nak basuh,,baju bersih semakin berkurang)
  5. Duit kat ATM pon da habis ( kene nek bas o trak g kangar cucuk duet)
  6. Penin kepala pikirkan masalah3 nie..first time banjir,,tapi air takde...
  7. Esok ader paper,,,takdapat nak concentrate kat study...uwaa~

Actually banyak lagi masalah nak tulis kat sini..
tapi macam tak cukup ruang n mase jer nak tulis kat cnie...
tah bile air nak muncul2...
tah bile air kat luar tu nak surut2..
tah bile nak hadapi sume nie...
juz berdoa jer harap sume kembali surut or kembali normal seperti biase...
Nie sume dugaan o ujian...tengah2 final jadi camnie lak...redha je la
esok jawab exam tawakal jer...harap2 pass..
maybe ader hikmah sume nie berlaku..
dapat posee...
dapat jimatkan duit...
jimatkan air...sob...sob..
bersyukur lagi sebab elektrik still ade kat uitm nie...
at least tak black out macam kat luar uitm tu...
dah la nak stop blogging...da dekat kul 4 petang da...
satu pon ta sentuh agi...
sok petang kau exam taw x...
p study la..
jangan pikir2 bende nie...

readers yang membace post nie..sile la berdoa same..
harap sume cepat surut...
Amin..


No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~