Wednesday, December 8, 2010

Tamak harta tak bawak ke mane la wei!!




Big family so complicated!
huh!
really hate when all family member talk about money but they never consider about their parent who still alive.
People are too Horrible..when meet money they forget everything!
owh! really hate this feeling!..

urm..guys kat luar sane jangan la tamak sangat dengan harte pusake..
makan harta orang len tak bek..
tak tenang hidup taw..
lagi-lagi bile parent u all tu still hidup lagi da citer pasal pembahagian harta...
tak rase ke korang nie terlalu selfish..
urghh!! aku bengang giller..
pui!! belajar jer oversea...tapi tak respect orang tue watpe..
Allah tak reda..makan harta orang lain lebih-lebih lagi tak respect owang tue..
haha name jer Dato'
tapi Dato' ta bergune!!
choi!!
nanti korang rase ler bile anak-anak korang buat kat korang bawu tawu...
da tue tu bawa-bawa bertawbat la wei!
ingat Tuhan same...

ok dah lepaskan geram kat blog sendiri..
aku kesah ape..
bukan korang tawu gak aku kate pasal sape...
choi!!

3 comments:

  1. ala Fim, adat dunia gitu.. nanti bile fim da keje, bela mak bapak fim.. anak2 yg patot kasi harte kat parents.. bukan parents kasi harte kat anak.. Tu la gunenye parent bela anak mase kecik.. heheh

    ReplyDelete
  2. aq ade anak mcm tu aq x bagi harta. ajar sikit hidup susah.

    ReplyDelete
  3. Muhsin: thnx akak..tu memang realiti sekarang..takot la nak jadi besar...nak maintain kecik ley x?

    fatin: huhu...kalo aku ader anak camtu..aq sanggup lagi sedekah harte aq kat fakir miskin...

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~