Thursday, January 6, 2011

New SEM...NEW Style


[credit to Berita Harian Online]



Salam tahun baru untuk sume!!
Maaf follower2ku...disebabkan first week yang agak malas n takde keje,so nak update blog pon malas.T-T

okey sem baru nie nak kate ape? tengok awal-awal da ade persoalan. Yang pentingnye sem baru kali nie ader sedikit n sebanyak perubahan, yang paling menyedihkan aku takkan grad tahun nie..
Disebabkan penyelaran sistem IPT satu Malaysia bermula September 2011. So,kiteorang akan extend selame 4 bulan selepas sem nie. Paham tak??

camnie..sem5 nie sampai bulan Mei jer,pastu cuti sem break.Sepatutnye kene masok bulan july,tapi disebabkan penyelarasan tu kami terpaksa extend selama 4 bulan untuk masok sem seterusnye. Bende nie memang la baru disiar kat News Paper..tapi P.A. a.k.a. academic advisor kami da beritahu kami tentang bende nie. Dalam erti kata lain bende nie memang confirm la. OMG!!! aku grad tahun 2012 untuk diploma.Then, tambah 2 tahun Degree,jadi tahun 2014. Omaigoshi!!! aku grad umor 24.wth? haish lame lagi la aku study nie..takpe2 enjoy dulu mase mude.

So,sekarang nie...awal-awal sem aku da sebok membuat perancangan hidup aku..plan da lari...T________T


Empat bulan cuti!!!!....lame tu!! ape nak buat??? keje la ape lagi. Tapi nak amek lesen kereta dulu,asyik tangguh-tangguh jer buat lesen kereta tu..haish~

Bayangkan la,kalo kite kerje..satu bulan gaji RM1300,pastu keje empat bulan dah berape dah dapat?? $$$$$...lebih dari duet PTPTN tu... wah gila duet aku teros bahaha~

Bukannye mate duitan,tapi materealistik ckit jer untuk mase depan. Kiter keje part time untuk cari experience kan,nak rase gak pegang duet banyak2..nak taw bertape susahnye parent kite cari rezeki untuk anak-anak die. So,duit tu penting jugak ler...

ok cerite dah lari dari tajuk.diam sekarang. okey!

Jadual untuk sem nie agak la pack kowt..tapi biase2 jugak ler...takper pack tu bagus,bagi aku rajin ckit.Hari-hari aku ade kelas petang except hari jumaat cume satu kelas jer. Rabu n Khamis kelas pagi sampai kul 1 p.m. n sambung sampai petang 4.20 p.m. Isnin n Selase kelas lambat cikit.tapi kelas sampai kul 5.20.p.m. gak. Syukur takde kelas malam sem nie..

ok aku rase aku ader kelas dalam kul 11.a.m. nie nak bersiap..hehe sempat pulak aku g updated blog..papai~









-

3 comments:

  1. GKSB pon kena tunggu lama untuk grad..

    bulan 10 ni pon baru bleh grad..aduyai...

    ReplyDelete
  2. hmm.. grad, grad jugak.. bila nak jumpa ni? hehe..

    ReplyDelete
  3. gadis kg. separa bandar: huhu takpe study lame best tu..ley dpt elaun lagi..

    aleeya: a'aa la da 1st week ta jumpe2 lagi..name jer satu kampus

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~