Sunday, January 23, 2011

Senget~

Salam.

Jadual aku agak busy untuk sem nie,tiap hari aku kene tengok website bursa saham tu..yer adek2..Bursa Saham Malaysia.

[click picture to enlarge]

Aku da siap bookmark lagi page toh..haha sekarang da jadi favourite pages da. Kalau dulu, Youtube,Facebook,Blogger,Twitter,Myspace,K-Drama etc. Tapi sekarang da upgrade da bhahaha~ aku siap tambah investorlinks, bloomberg, investopedia, the star and etc.



[click picture to enlarge]

owh tengok la aku ade mase lagi bermanja-manja dengan Keyboard Lappy nie,sedangkan kerje kat meja study tu sedang memanggil..wah seriously!! tension giller!!r ase nak migrain jer. YUP! really busy and aku tataw nak buat mane satu dulu. Lastly, aku g layan movie..hahaha pandaikan?

Aku sempat marathon cerita korea Sungkyungwa Scandal.
Drama korea nie aku da tengok time sem break yang lepas, tapi aku tak tengok 1st episode,then aku rase cam tak puas hati...So, tengok la balek..gile banyak la sangat mase aku..nak mampos agaknye..ta siap keje aku..memang ta tdo la aku malam esok..


Seriouslly, subject FINANCE buat aku pening kepale tiap-tiap sem, tapi aku tetap suke subject tu dari subject management(yang totally 100% reading). T_________T

Sem nie kiteorang ade assignment for finance subject. Kiteorang kene buat financial report for 1 company yang kite beli saham die.(nie cume beli tipu2 jer ala2 investment games). Kalau korang budak Diploma in Investment Analysis or Degree in Finance and korang pernah terlibat dalam investemnt game tu korang pasti paham ape aku cube explain. Kalau korang ta paham jugak,pepandai korang la nak g paham sendiri..aku tade mase nak explain kat sini.

Actually men tu ta penat sangat,juz kene tengok market harge terkini kat Bursa Saham tu jer,tapi yang lecehnye kat sini,,kene buat report bile da habis main tu. Sengal ta? yer aku g ulang lagi R.E.P.O.R.T!!!! yer adek2... name pon report memang la leceh la..seriouslly aku ta suke bab ayat-ayat nie lagi-lagi kene ulas segale per berlaku kat economi negara. Ala-ala analisis la..dah name pon diploma in investment analysis..memang padan ar kene buat mendalah tu sume...

ouh ta sedar la leka blogging,dah nak dekat subuh dah..eh internet nie memang melalaikan,bile la facebook nak tutup.Ta sabar pulak aku,,,tibe-tibe lak sebut pasal facebook hahaha~ sengal betul.

ok la aku nak out la,,hampir-hampir subuh da nie....nak marah tu satu budak,,,
tatata



No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~