Saturday, February 26, 2011

Segmen : "Bercinta dengan Pasangan yang Lebih Berusia"

Salam guys girls n also stalker!

Well, minggu nie aku bersemangat wajah cikit nak join contest/segment ape2. Biase la da takde topik nak buat. Tadi sembang kat SB sempat cilok link blogger lain untuk join contest diorang :D


Pagi nie aku bersemangat nak terjah blog Bro Framestone. Jom terjah segment die!


syarat-syarat penyertaan[boleh click kat gambar di bawah tu] :-

[sila click picture untuk tumbesaran]

...........................................................................................................

Tanpa berlengah mase lagi jom kite ulas segment nie..


Yuyu Zulaika & Bro Framestone

Pada pendapat Fim tentang isu[merujuk tajuk di atas] nie:-

  • Lebih matang
Aku rase la mereka-mereka yang bercinta dengan pasangan yang lebih berusia disebabkan faktor pasangan diorang lebih matang. Mesti lah kite nak pasangan kite yang lebih nampak mature and tak childness kan. Lagi pon orang yang nampak matang nie memang tak cerewet,pastu mereka boleh membimbing kite yang mane satu elok or tak elok. Korang pon lelaki kan? korang mesti suke gadis yang lebih matang and memahami korang lebih dan tidak bersifat kebudak-budakan. Jadi,faktor matang tu memang tepat dalam mencari pasangan hidup,

  • Stabil dari segi kewangan
Faktor kedua, disebabkan orang-orang yang berusia nie mostly berkerjaya dan berkerja tetap. So, takde la tergugat sangat dari segi kewangan tu.bak kate pepatah sambil menyelam minum ai.So,budak-budak yang bercinta kepada pasangan yang berusia nie kebanyakkannye suke menumpang kestabilan ekonomi pasangan tersebut. [HAHAHA materialistik gila].

  • Pandai memujuk & tak kuat merajuk
Memang la orang yang dah berusia nie banyak dah makan asam garam kan. So,bab-bab memujuk or ayat-mengayat nie bagi kat diorang jer lah. Dah banyak pengalaman sepanjang hidup kan. Dah banyak pasang-pasang sane sini,so kacang jer la nak pujuk-pujuk nie. Mulut diorang manis. Keje dah stabil,duet pon dah berlambak,pujuk anak-anak gadis sesaat je da boleh pujuk. Lagi-lagi,mereka nie matang so, mereka tak kuat merajuk. Dah matang kan takkan nak merajuk dengan perkara remeh-temeh kan. so,lu pikir la sendiri. ;)

  • Lebih komitmen
Kadang-kadang tak semestinye lelaki berusia nie berifat negative,ade juge yang positifnye,contoh faktor komitmen nie. Mereka yang berusia lebih memikirkan komitmen hidup. Dah diorang tua, mestilah diorang lebih bertanggungjawab kan.So, diorang biasanya akan mengambil serius sesuatu benda tu, including hal-hal berkaitan relationship. Then, barulah perempuan rasa terjamin, rasa selamat and rasa ada tempat bergantung harap. Dalam maksud lain, diorang dah bersedia untuk memikul tanggungjawab dan aku tak perlulah risau kalau kalau hubungan tu takde hala tuju.[kan..kan..sapa setuju sila angkat kaki].


Rasenye dah cukup kot faktor-faktor tu. Kalau ade idea. aku gi tambah lain kali lagi eh. Actually pendapat nie takde kene mengena kepada sesiapa yang hidup atau pon dah meninggal dunia. Maaf kalau bloggers yang lain agak terase dengan pendapat diatas. itu cuma ulasan. ok la salam pagi sume.




p/s: bagi sesiape yang berminat nak join segment nie boleh lah ringankan tangan anda untuk menerjah blog Bro Framestone..sila click sini.

4 comments:

  1. Fim mau kawin ngn sape??? hehehehe

    ReplyDelete
  2. sally: gedik...aku cume buat segmen jer..sahut cabaran pasal isu nie..takde kene-mengena dengan diri sendiri..hehe juz pandangan aku jer

    ReplyDelete
  3. fiqafi: hehe menarik join la sayang...

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~