Thursday, February 24, 2011

Malu!!

Salam,
Jam menunjukkan nak dekat pukul 12 malam yer adek2!
Malam nie nak citer cikit satu cerite yang baru jer berlaku dalam 15minit sebentar tadi dan tak taw la nak diketogerikan sebagai lawak ker seram.


Citernye macam nie, pukul 10.30 p.m. tadi ade bacaan Yasin kat bawah kolej tu. Aku pon pegi la turun dengan bawak kad aktiviti kolej. Roommates aku mintak tolong aku amekkan cop sticker tu sebab die ade kelas malam. So, aku pon bawak la sekali kad aktiviti die. Dah bawak dua-dua kad aktiviti tu,aku pon bagi kat AJK kolej tu.

~~~~~~~~~Amin.Bacaan Yasin tamat. Bace perbualan di bawah:



  • AJK : bilik nombor berape?
  • Aku : T 134
  • AJK : [bagi teros kad aktiviti aku tanpa cakap ape2]
  • Aku : T 134 lagi satu, roommates saye punye kad aktiviti.
  • AJK : [tengah mencari] takde la. Bilik T132 ade la.
  • Aku : [masih pertahankan nombor bilik tu] T 134 !!
  • AJK : cube awak tengok betul-betul kat aras satu tu[sambil menunjukkan tangan ke arah bilik aku], mane ade bilik nombor T 134!. Tengok bilik tu 132,sebelah tu bilik RS kan? [sambil buat muke bengang]
  • Aku : err...speechless =="



ok. Kesimpulannye tengok betul2 nombor bilik sendiri before isi borang kolej. err...abeh selama nie aku cume ingat nombor bilik aku T 134 la. Then, T 134 tu bilik siape??? jeng..jeng...jeng!


~~~~~~~~~~~~~~Dalam Bilik~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  • Aku : Gelak-gelak[kene sampuk agaknye]
  • Roommate: Eh nape nie KakFim?
  • Aku : takde pape[sambil cover malu]
  • Roommate: eh mesti ade pape nie?
  • Aku : citer la ape berlaku tadi[merujuk perbualan di atas]
  • Roommate: eh T 134? tu bukan toilet ker?? [gelak2 selepas dengar citer aku]
  • Aku : err...yer erk?[sambil berlari ke toilet untuk pastikan...]


Aku? Hah jangan tanye! Aku terkejut badak gak ar malam nie. Apasal la aku boleh tersebut2 nombor toilet banyak kali. eh AJK kolej tu mesti heran giler ngan aku, kenape la nombor bilik sendiri boleh pulak tak ingat. Kalau ikutkan da dekat sebulan aku duduk kat Kolej Teja nie. Mati-mati aku ingat nombor bilik aku T 134.wei apasal nombor toilet yang aku ingat. Aduh setan mane la sampuk aku sebentar tadi. Tetibe jer malam nie aku naik seram semacam jer, da la tengah 'period' pastu bende camnie lak jadi kat aku.[cepat2 tengok jam kat screen laptop]. Eh da jam 12.36 a.m. err..tak nak la pegi toilet la takot pulak aku malam nie nak pegi sowang2.

Roomates aku tido awal hari nie. Aku jer tak tidur lagi semata-mata nak update citer nie..
Seriously, lepas aku tengok nombor toilet tu. Aku tersentap giller badak ar. Rase nak lari laju-laju dari toilet tu and malam nie aku bertemankan mp3-Surah Yasin. Baru kaw tawu aku penakot! HAHAHA.

Ingat BAIK-BAIK.bilik aku T 132 la.[pesanan untuk diri sendiri]

ok. dah diam! aku nak masok tido. Takot sangat nak g toilet,aku g basuh kaki kat luar bilik jer Bace doa bebanyak kali.
k bubye!


6 comments:

  1. hahah saba je den!!
    jemput ke rumah,
    http//laydie-dda.blogspot.com
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  2. fatin: err..sampai ati..choi da la tinggalkan aku sengsowang kat kolej...

    ReplyDelete
  3. wawa: eh mane de blog ko lagi santek..bling2 lagi..

    ReplyDelete
  4. Dda Ly: huhu memang sabor jer la malam tu..takot tahan kncg nak gi toilet sume...

    okey nanti fim dtg eh..sediakan ape yg patot.

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~