Saturday, March 12, 2011

NEWS : Tsunami 8.9 magnitude Hits Japan

Salam,
Hari agak terkejut bile di bagi tahu oleh rakan sekelas,, ade lagi Tsunami di Jepun, kalau setakat gempa bumi Fim tah heran sangat sebab kat luar negara memang biase dengan gempa2 nie..Huhuhu biase la da lame tak beli newspaper,duduk U asyik buat koje jer. Nak tengok news online pon kalau rajin jer.

So, disebabkan hal nie, Fim pon merajinkan tangan pergi google berita nie, memang sangat tragis,,teringat kembali peristiwa Tsunami beberape tahun lepas yang terjadi sekitar Asia.Mari kite lihat berita2 dan video2 yang Fim jumpe.




Tsunami Hits Japan! Live Footage!! 3-11-2011 ~


Tsunami hits Japan after 8.9 earthquake - March 11 2011




Live Video NHK



Lain2 gambar..



Jepun ranap dengan sekelip mate saje, hanya Allah saje yang Maha Mengetahui kenape berlaku begitu. Kite sebagai manusia harus lah mendoakan mereka yang berada di sana,agar selamat di samping keluarga.

Fim bersyukur sangat2 kawan yang Fim sayang tak jadi sambung belajar tahun lepas,kalau die pergi juge,Fim tak taw la ape jadi kat die. Alhamdulillah Tuhan dah selamatkan die.

Doakan yang terbaik untuk orang2 yang berada di Jepun, doakan kesejahteraan mereka. Kalau boleh hulurkan bantuan..Yang nie baru Tsunami, belom hari kiamat. Nauzubillah min Zalik. Beristigfar banyak2. Amal pon ta cukup lagi dan takut nak menghadapinya.

Same2 la kite berdoa yer.

1 comment:

  1. berdoala untuk org jepun yg ditinpa musibah ini..

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~