Wednesday, March 30, 2011

Update Arau Perlis Banjir (Entry Bergambar)

Salam u all,
Hari nie hampir satu hari aku ponteng kelas,,1st ponteng kelas pagi,,pastu 2nd kelas tu beria la nak g kelas,last2 kelas cancel..penat jer bersiap.Selalu jer jadi camnie,bile da cantek2 nak g kelas tibe2 kelas lak cancel. Nak g kelas petang pon cancel jugak. So, conclusion die satu hari aku tak g kelas langsung hehehe :D

Memandangkan kelas cancel,kami yang da beria nak g kelas nie pon teruskan jer la perjalanan g Kolej Beringin sebab nak siapkan assignment. Gambar kat bawah nie actually accident pelajar UiTM ngan kereta parents yang nak amek anak die balek umah. Tengok la macam2 tragedi hari nie..


Pakcik da langgar teros blank taktaw nak buat ape,,,die angkat teros budak tu berlari nak g unit kesihatan kot, tapi nape tak bawak gune keta die jer??? uhuhu mayb pakcik nie panic sangat kot langgar budak tu..o_0

Time budak tu jatuh dari motor, ta silap aku pompuan,kaki die cedera. Kesian aku tengok,time nie mostly student uitm baru dapat tawu pekeliling yang uitm cuti 4hari. So, mostly student rush2 nak balek umah.Agaknye die ta cuti 4hari kowt..alang2 da patah kaki tu sebulan teros kot budak pompuan nie cuti.
[Tengok fb wall UiTM Perlis MPP kat atas nie untuk pekeliling tu]



Nie on the way nak g oren[sejenis kedai makan], jalan lalu mushroom[sejenis tempat dimana adenye bank,kedai n etc.] tengok cikit ATM BANK ISLAM tu...huhu panjang gila beratur,bayangkan kat uitm nie ade 3 mesin ATM jer, dan sume mesin ATM tu kene beratur panjang berjala-jala. Larat ta korang nak tunggu,beratur n amek duet?
huhu..itu la yang berlaku kat UiTM Arau, Perlis nie. Sabor jer la. nak makan kan? nak balek kan? terpaksa la.


Rakyat2 jelata uitm perlis,tunggu bus,,untuk ke Shahab Perdana Alor Setar.
[Bas UiTM disediakan untuk pelajar balek ke kampung halaman masing-masing]


uitm da sesak ngan kereta n pelajar2 tunggu bas

tunggu bas lagi..


siap ade trafik tolong jage lalu-lintas lagi =,="


depan kediaman kolej Teja da sesak da dengan kereta parents amek anak2 diorang


warga uitm g serbu sume bas yang ade.


Tengok picture bawah nie,,air da naik da,,Perlis BANJIR lagi,,,tragedi berulang.huhu...


Susur keluar pintu(depan) Utama UiTM


seb bek la bas tinggi boleh gak hantar2 orang balek ke shahab


Kedai sebelah trafict light nak masuk pintu belakang UiTM Arau Perlis.


Shell kat Arau tu da nek air da

yang nie pulak dekat ngan BSN n AMbank seberang ngan KFC Arau,ala yang arae C-Mart tu la.


Nie same jer ngan simpang nak g BSN n Ambank Arau tu


Nie pandangan dari dalam keta.Lokasi dekat Shell[oil station Arau]




yang nie aku saje amek la memandangkan aku lalu jalan balek Arau-Alor Setar,aku snap pic satu,,air sungai dekat sempadan Perlis-Kedah pon da melimpah2 ke tepi jalan besar da. So,that mean mereka2 yang duduk di sekitar Arau-Kangar sila lah amek langkah berjaga2 yer.


tengok la wall kat atas nie,da announce da jalan mane tutup n yang boleh gune lagi n jalan mane ikut paras2 yang bahaya atau tak.



Hari nie nak buat ucapan ribuan terime kasih kepade Fatin Afiqah Mohamad n ayahnye kerana sudi menumpangkan saye untuk balek ke Alor Setar,,Thanx to my both, Moms n Dads coz sudi ambil saye betul2 kat depan rumah Fatin, n Special Thanx to UiTM Perlis MPP coz beri kami cuti untuk 5 hari bermula petang semalam hingga hari ahad ini.




p/s: maklumat terbaru akan di update lagi.
please help me,pray for them,
God please save them in ARAU n a whole Perlis
from any disaster.
Hope they will be safe.
Amin.
=)

2 comments:

  1. Thanks 4 Update Fim!! it's really useful!!
    tapi ko salah Fakta!!! that uncle bukan nya langgar that girl, actually he helped her la!!! That girl tried to avoid the pedestrian =)

    ReplyDelete
  2. my pleasure dear,,,
    huhu kesian pakcik tu da disalahkan da..huhu mayb aku patut tanye saksi kan hahaha~

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~