Tuesday, May 31, 2011

1st Day!

Salam u olls!
Actually post nie patut publish lame dah,bukan takde mase tapi asyik dok online facebook je,,Fim terlupe lak nak update pasal blog nie.Haish! facebook memang melalaikan. Dah la sekarang da jadi budak NR(non-resident). Pastu umah sewa lak memang tempat yang strategic gile,sume ade...kecuali cinema je tade. Dah tu umah dapat wifi cc kat bawah tu.Memang terbaik ar! Ta payah da nak pakai-pakai broadband. Broadband yang ade tu baek g potong je.Membazir habaq ang!. Kite kena manfaatkan bende yang ade,ta baek membazir nie.

1st time Fim duduk umah sewa agak takot la,tapi hari nie da masok hari ke-4 duduk umah sewa,tak takot da,macam dok umah sendiri bebas.Lagi bebas dari umah sendiri hihihi. Balek pukul bape pon takpe. Da kunci kite yang pegang seniri ta kesah la kan nak balek kul bape.

Fim duduk ngan classmates n sorang kawan budak bisness. Main room kene duduk 3 orang satu bilik.Kalau bilik yang biase-biase tu cume 2 orang je satu bilik. Nurul n Aien duduk satu bilik. Fim,Zana n Fatin duduk sekali satu bilik. Tapi Zana n Fatin tak confirm lagi nak duduk luar ke ta,diorang cume da bayar deposit umah sewa je la. Diorang nak tunggu keputusan rayuan kolej lagi.So,diorang tak masok umah lagi. 2minggu pertama nie memang aku ar yang bermaharajalela kat bilik tu. Best dok sowang-sowang,p gabung tiga2 katil tu jadi King Size teros.HAHAHA. Bayar sewa same je dengan yang laen.Jangan jelez tau! Fim pon actually ta pasni betol ke nak duduk luar nie. Tapi duduk luar nie kire dah senang ar,tak terlibat dengan aktiviti kolej,cume adalah better dan lebih baeknye bawak transport sendiri,so kalau nak keluar mane-mane senang n kalau tertinggal bas UiTM pon takpe,ta risau dah sebab ade transport sendiri kan.

Kalo ikut kan hati macam nak stay kat luar je kot. Dah tak larat nak angkut-angkut barang balek kolej. Time masok rumah sewa tu pon ade orang tolong. Nie kang dapat kolej sapa nak tolong chek?. Lagi pon deposit umah sewa n sewa bulanan hinggga bulan Julai da bayar da. Kalau dapat kolej mesti duet tu burn je.sia-sia je bayar. Da kire membazir toh. Takpe la transport tu maybe boleh bincang-bincang dengan membe kan. Kiteorang plan nak beli Basikal.Haha kelakar ta? Aku pon da lame tak gune basikal sejak aku form 1 lagi.Rase boleh lagi kot bawak.Sebab basikal dengan motor lebih kurang je. Aku ade lesen motor,mesti basikal tade hal punye,hihihi.Tapi keputusan belom dibuat lagi,nak cari supplier basikal tu memang susah ar,budak-budak junior sport rec pon da jual kat junior diorang,urm nak beli kat luar tu memang ade tapi nak soh dak laki tolong belikan ar,kami tentang basikal pon tatau pape. Kalo tak naek basikal,sape la yang rajin nak volunteer bawak kereta? tu masalahnye.

Hah! panjang pulak entry kali nie eh? hehe. Gambar kat bawah nie 1stday g kelas. Cuak gak ar takot Bas UiTM takde.Sume orang aku contact,membe-membe yang duduk luar,lecturer ke ape sume aku bantai je p tanye jadual bas.hehehe. Jadual Bas pukul 7.am. paling awal.So,makne kate kalau kelas pukul 8,kami kena bangun 2jam awal la.Gila ape? HAHAHA ta gila aih! da 3hari buat camtu boleh je.
Hari isnin tu kelas pukul 10.am. So,kami naek bas kul 9.15 am. Rajin tak kami datang awal-awal. HEHEHE kami memang rajin pon tu kami tau.wee~ Selalu kalau duduk kolej. Kelas pukul 10 am. tu pukul 9.45 am baru nak gerak pegi kelas. HOHOHO! nampak sangat jauh perbezaannye kan. Nie la namenye peningkatan disiplin. Duduk luar kami lagi jadi rajin.



saye.Nurul n Aien

Rumah tu memang best tapi ade jugak keburukan die. Malam-malam umah tu memang panas gile. Rase nak curi je aircond kat UiTM tu bawak g umah sewa . Panas mak ai!.Tido pon berpeluh. Last2 aku kalau nak tido lena pegi buke tiga-tiga tingkap kat bilik aku tu. takot tu memang ar...tapi dah panas nak takot ape. Yang penting aku boleh tido lena. Tido mati terus tade la takot HAHAHA.

Sejak jadi pelajar NR nie memang tiap malam kuar makan kat luar ar,nak masak boleh je. cume kene beli gas sendiri. Tapi barang dapur pon takde. Nak masak camne? Kehidupan kami memang makan kat luar je la hari-hari. Da balek penat tu memang sedap tido plus lagi kalo buke tiga tingkap tu memang ta sedar da,kesiangan terus aku pagi-pagi toh.

okay la setakat nie je laporan dari Fim,hehe dah ta larat nak type nie,banyak agi citernye.tapi takpe la len kali je la citer eh. okay! salam.
=)


4 comments:

  1. haha..normal la panas,dah nama pon dok umah sewa,bila panas,p la mandi sblm tdoq.pastu pakai ja pepa u maw,bukan ada guard suh mai buat rokol pon..hahaha

    ReplyDelete
  2. bila ko post entry ni aq rase ade semangat balik. dgn mak aq sakit aq jd down.

    pasal bilik tu, kalo korg nk duduk lua, aq ikut la. malas jgk nk angkut barang. tp kalo aq dpt kolej, tempat tu kang kte buat tempat rehat ar... kot malas nk balik ruma kte g bilik aq.

    CEIT! yOYO JE CKP...

    ReplyDelete
  3. @paan: hehehe btol2...setuju!

    ReplyDelete
  4. @fatin: ko sabar eh tu dugaan tu...banyak la kalo dpt kolej ko nak buat tempat rehat je,,habis aktiviti kolej tu ko nak buat ape? huhuu...dok luar pon ok ape.lagi best tade rokol2 :)

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~