Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru!!


[picture from Google]
Salam,
Pagi sume!! hehe.dah tengah hari la.erk ta sedo ler,tadi pegi klinik lame sangat.Akhirnya aku g gak klinik tu walaupon da lame delay appointment tu. Tengok kene pegi lagi bulan 7 nie,padan muke!
Err..okay abaikan ape da mengarot tadi.

Okie dokie,hari nie juz nak wish "Selamat Hari Guru" kepada Cekgu-cikgu yang mengajar saye,dari kecik sampai la sekarang. eh tak pandai betul aku nak bagi ucapan.tepuk! baru tau. TERIMA KASIH banyak-banyak sebab da mengajar saye yang agak LAMPI(lampi tu ape? haha google la) nie hingga la dapat masok Universiti. Ta sangka tau,dulu tak berape nak pandai tibe-tibe leh pulak masok U. Rezeki masing-masing kan.

Nak wish gak untuk both my parents even diorang da retired. Dulu both my parents GURU. So,kecik-kecik dulu selalu kene panggil dengan gelaran anak cekgu,actually banyak orang dengki kate anak cekgu nie manja.HAHAHA. manja ke? sekeh mau?

Disebabkan dulu ayah aku nie pengetua sekolah,so banyak kali ar tukar tempat,nak tau orang lain cume ade 2 sekolah jer..yang aku sampai da pindah sampai 6 sekolah.eh aku bukan budak nakal ye.nie lain excuses. Tah ramai orang tanye ayah aku kerje ape sampai tukar tempat keje banyak sekali.Eh memang malas nak jawab soklan tu,ayah kerje private tu pasal pindah banyak kali. Dengan aku sekali ta larat nak pindah sebab aku tak suke kene tanye soklan bile masok sekolah baru. u all tau la kan bile jadi budak baru mesti orang sibuk tanye macam-macam dahtu pandang aku macam alien je.Sedih jugak ar kalau tak dapat nak adapt dengan tempat baru. Oh saye amat flexible,boleh kawan dengan macam-macam orang.Ta kenal pon layan je daripada duduk sorang-sorang lagi sedih. Time nak pindah memang sedih siap nanges-nanges lagi(ok tipu!) Hahaha.Tapi takpe dah biase la.6x tau!

Lagi best pindah-pindah banyak kali,ramai kawan aku dapat n sampai sekarang alhamdulillah still contact each other lagi cume kengkadang tu busy ta terlayan.(poyo gila)HAHAHA.Eh..eh ape da mengarot nie nak citer pasal hari guru..tengok da melencong tempat len.

Ok. By the way,"Happy Tearcher's Day" for all teachers in the world. Terima kasih banyak-banyak, jasa anda semua tak dapat balas dengan berape banyak nilai duit pon. Terlalu bernilai,Jasamu amat dikenang.


[picture from Google]


[picture from Google]





[picture from Google]


2 comments:

  1. Hepy tece day for ur parents too. anak murid tecer jeet jugak ke.. tecer jeet memang best la...

    ReplyDelete
  2. a'aa..kami batch same ngan kinah n melia.kenal kan

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~