Thursday, August 25, 2011

Masak JOm!!!



Salam u'all!

yes! aku dah balek umah akhirnye,HAHAHA [gelak jahat]. Banyak betul dugaan puase kat umah nie. Tengok tv jer mesti dapat rancangan masak. Demn! Tambah la perut aku berkeroncong2. ish banyak benor masak tu ini. Lagi-lagi dah dok umah tu,jiran-jiran asyik nak bakor biskut raye jer,bukan setakat jiran..mak aku sendiri rajin buat biskut raye. Tah ape kene tahun nie mak aku buat biskut raye pulak.

Disebabkan itu,aku pon nak maen masak-masak jugak kat umah nie. Hah! nie ha menu sebelom raye,aku da siap list ape aku nak masak.memang semangat berkobar-kobar nie,even baju raye pon aku tak g cari lagi.

Menu :
  1. Cornflakes Madu

  2. Puding Karamel




    Ingat cerita 'My Boss My Hero' tu,aku tengok time kat umah sewa awal puase hari tu,puding caramel nie fulamak berliur-liur mulut,apesal nampak sedap sangat ha? korang tengok tak citer tu? kalau korang tengok mesti rase macam nak masok dalam cerite tu pastu curi satu puding caramel haha.

  3. Macaroni bakar

  4. Daging panggang & Mashed potato


  5. Blueberry Cheese Cake



Nampak gambar-gambar kat atas tu. Hah tu sume menu yang aku nak buat raye nie heee. berliur tak? memang lapar la kan tengok post nie lagi-lagi tengok pagi-pagi puase kan.


Aku nie memang kuat makan tapi at least aku reti gak masak. Tapi aku reti masak western food jerk mostly la[haha berlagak nak mampos]. Sebab ape masak western food senang,sebab simple jer cara nak masak dan sume pakai oven. Takde la bazir mase aku kat dapur lelame kan.

Ouh aku teringin nak belajar buat shushi dan cream puff, okay mesti orang kate aku gedik kan. nak masak sumer bende remeh-remeh. eh tu dua bende yang aku suke makan akhir-akhir nie. So tak salah menjimatan kos dengan masak sendiri.



Cream Puff

Teringat time Prof. Madya Siti Hajar belanja budak kelas makan cream puff nie time kelas finance tu,wah the best teacher we ever had. Tibe-tibe mengidam pulak nak makan nie. T_T



Shushi

Shusi nie memang takde makne tersirat-tersurat,aku saje nak buat sebab bile aku google recipe die macam simple je nak buat. Nanti satu hari aku akan buat. Takpe aku akan usahakan.

okay la itu jer lintas lansung dari Fim here!

Selamat bersahur ;)
p/s: picture from Google

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~