Saturday, September 3, 2011

Eid Mubarak & Independent



Salam u'olls!

Salam Aidilfitri untuk semua rakan blogger,rakan sekolah,rakan uitm, lecturer2, cikgu2, sanaksedara, ex-boifren, n sape-sape yang mengenali diri ini. Maaf Zahir & Batin.

Tahun nie raye tak seberape nak meriah la sebab saye ta dapat balek kampung dengan family, tapi 2hb nie baru la family dok pakat balek kampung tapi aku dah kene tinggal umah sorang-sorang sebab aku dah kene balek campus =[

Then,raye tahun tade picture banyak,sebab tak menyempat sangat nak amek picture,asyik tergoda dengan makanan jer (6_6)


1st day syawal,,menu basic seperti biase ketupat+rendang.
Then,extra menu Ayam masak Yogurt n Kambeng Panggang.

Kat rumah nie,asyik keje masak jer..hohoho! saye rase dah jati wanita sejati sejak raye nie,dah reti duduk lame-lame kat dapur,dah reti masak makanan menu berat-berat.Tapi saye taknak kawen lagi okay! *tetibe.


Lemon Sprites!


Macaroni Goreng


Cheese Cake Oreo

okay2. menu sume kene tukar,nak buat macaroni bakar jadi macaroni goreng. Nak buat Cheese Cake Blueberry jadi Cheese Cake Oreo.Hahaha. tu sume sebab tak cukup bahan tu jadi laen macam jerk.

Cakap pasal kawen aku nak story pasal kawan aku yang tunang semalam,siyes jeles gila dengan die,aisehman awat lawa sangat minah nie,cun kot,awal gila tunang,tapi dah rezeki die kan,jodoh sampai awal. Bende baek tak baek tangguh-tangguh noh. Tapi memang rugi gila aku tak dapat nak mai umah die time tu atas sedikit kesulitan. Tapi tak mengape,aku dak culik sikit picture die dari facebook.haha Nati pinjam sat nah nak share tunjuk kat depa nie.


Siti Annati


nie la cik mek molek nie,lawa aih!


Tunang orang wei! jangan dok kacau nah!


Selamat pon bertunang,harap sampai la ke jinjang pelamin. Aku nak tengok hang kawen nikah sume.


mereka yang dapat pegi..huhu dear sorry i ta dapat datang,nanti u kawen i akan datang kay :)

Pastu tu citer kawan aku,erm kiter update pasai raye pulak noh,dapat raye sat jer,asik dok layan tamu nie,ta putus-putus mai umah. Huh! siyes letih gila,ingat kan dok sowang-sowang kat umah nie tade orang nak mai,tapi ade gak ar kawan-kawan sekolah dulu mai datang umah,ingat jugak diorang nie kat aku ea.

Diorang betol-betul buat serbuan kat umah aku,BangBangBoom betoi la,aku ta prepare pape pon time tu,baru jer bersiap-siap nak keluaq jalan,dan2 depa mai umah cegak kat depan pintu. Haish! lagi terkezut geng yang da lame ta jumpe tu mai sekali. Haih! malu cek! umah cek semak gile,time tu nak keluar so,ingat orang takde la nak masuk umah,tuptup depa mai bawak satu kelas.Masok dapur lagi la dengan baju cantek2 toh.Takpe-takpe demi depa,bukan selalu pon. Lagi pon kawan lame.
Then,dengan aku jugak la depa angkut aku g beraye umah cikgu-cikgu sekolah dulu.


umah Cikgu Nazri



makan n makan n makan lagi


err..makan lagi..tak tau yang ke berape dah =="


umah Cikgu Fadzhillah

Akhirnye balek ke pangkal jalan. Perut dah melebihi diameter yang ditetapkan dah.Then,bile sampai umah keje makan lagi. Mama saye buat Soto pulak.Haish! kesian perut aku dah overdose makan da (-_-")

okay2 update raye asyik dok citer pasal makanan jer,sorry la yer memang asyik dok keje makan je pon,duduk-duduk depan tv pon still kunyah kerepek,maruku n etc. Nasib la badan maintain je.


Memandangkan Hari Merdeka kene pada bulan Syawal so, aku/saye/i sebagai anak Malaysia mengucapkan Selamat Hari Kemerdekaan yang ke-54 & Selamat Raye Merdeka too. =]

moh la kite layan video Matlufthi kat bawah nie,kreatif orangnye. Kedah Mali tau! ahaks!


p/s: maaf la bahase rojak banyak,
dah raye kat kedah aku pon bantai pelat utara nie,
hahaha even kedah tak pure sangat tapi
aku tengah berusaha nie nak khatam pelat kedah pure.
ok salam.
=)

No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~