Monday, October 31, 2011

Kek Hangit!

Salam Uols!

hei I'm back! Eh2 uols perasan tak lagu sedih kan blog i? sedih tak? tapi asal la I dengar lagu tu I takde perasaan langsung. Okay! actually bukan tu nak cerita hari nie.

Hurm today tak tau nak explain camner feeling nie,I read one of my friend blog click here.Then I realized something,just some story lama dulu yang I rase malu nak cerita,tapi tak tenang bile tak diluahkan. Bile bace entry die pasal konvo tu baru I sedar, bertuahnye I . I got family yang agak sempurna.  Family yang amek berat tentang I,yang hargai I setiap masa. U known what I mean,family is everything for me.


my Mom[orange dress]


Actually its story about mom I, Oh I hate this feeling actually. I think  I were a Bad daughter,eh dulu time I kecik-kecik time I kanak-kanak yang jahiliah lagi la. I paling benci bile dapat report card,bukan sebab  result teruk ke ape tapi reason nie I rase tak patut bagi reason yang tak patut bagi seorang anak macam I. Eh I betul sedih bile teringat kisah tu, banyak kali I minta maaf kat Mama I tapi I tak dapat nak bagi reason sebab ape I apologies. Reason die sebab I malu dengan kawan-kawan I yang Mama I tak sempurna macam insan laen. my Mom OKU. Event OKU still hidup macam orang laen.Boleh kerje. Uols kalau sekali pandang memang tak nampak, tapi kalau dah banyak kali pandang. uols baru perasan. Boleh terima tak? alasan nie. If I ade adek macam I, I rase macam nak lempang je die. Now, I sedar. Mesti Mama rase sedih kan dengan ape yang FiM cakap kat die time kecik-kecik dulu.

Event I,anak die sendiri malu. What do u think,kalau u berada kat tempat Mama,mesti empunye diri lagi sedih. How could I do that? Mom! I'm so sorry. Kenape dulu I tak sedar awal-awal Mama la yang banyak korbankan segalanya demi keluarga. I never known that. Dulu yang I tau,bile dapat report card, I takkan bagi Mama sebab I tak nak die attend for signing report card. Sebab I malu!. I selalu bagi kat Ayah I, but dunia tak selalu cerah. Ayah Fim, seorang pengetua sekolah. Mesti la die busy dengan kerje die. Mama just teacher biase je. So, kalau ayah Fim busy,,Mama yang tolong ganti kan tempat untuk ayah fim.  Huh! see! dapat lihat kan sape lagi hargai sape disisi Fim.Its MOM!. Ayah awak busy je. Mommy always there for u! tapi ape I dah buat kat Mama? I told her, that i feel shame on her cause she not like the other moms.

Hurm I rase I tak dapat maafkan diri I yang dulu. Eh sekarang I dah sedar. Mama always be the person I love most. Picture kat atas tu,superHero dalam dunia I. Okay dah sedar dari tidur,she the one who always for me. TODAY, I bangga sebab ade seorang Ibu yang macam Mama, why?

Mama tak sempurna macam insan laen,TAPI die jage family die sempurna sekali. Die OKU, tapi die gigih kerje jugak sebab nak bantu dad I jage kiteorang adek-beradek. Mama,orang yang  korbankan pengajian die semata-mata demi keluarga. Eh  nie nak cerita dulu Mama I dapat naek pangkat then kene pergi satu kursus,tapi ayah I tak benarkan sebab anak-anak siape nak jage? Yup ! Mama abaikan career demi family kan. Yeah! mama sanggup tolak pangkat tu semata-mata nak besarkan anak die dengan penuh kasih sayang. Mama macam Bank Negara bagi family I,die pandai rancang ape yang patut untuk mase depan kiterorang adek beradek. Empat-empat anak die yang dah besar nie, sume Mama yang tanggung tau! My dad too busy with his work,but now he quite okay la cause already retired kan.  Tapi I tak kisah semua tu,sebab I known the reason why Ayah buat macam tu.  Mama bagi duet untuk kakak I beli kereta, and Mama sanggup bagi I cash RM5000 to bought motorcycles. Eh bertuah kan I? and last yang buat I terharu.. Mama sanggup makan Kek HANGIT yang I buat pagi tadi.  

Ilovehersomuch. Eh kalau nak pinang I kene terima Mama I seadanya tau. Mama kekasih I yang pertama,takde sape boleh ganti tempat tu. #tetibe.

I love U so much Mother, RUSNAH SAMSON.





p/s: hargai lah  family anda,
event diorang sibuk sekali pon tapi diorang ade reason 
sebab ape buat macam tu,
marah2 diorang kat  korang bersebab.
Jangan malu dengan  ahli keluarga anda sendiri.
Macam mane pon diorang,but still diorang family u.
Tanpa mereka sape lah kite kat dunia nie.
Enuff pengajaran untuk pagi nie.
I known ,I bad!
But itu tak bermakna  I tak boleh ingatkan kawan2 I tentang perkara yang baek kan.
Okay just all for  now.
I've to sleep.
Morning alls!





No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~