Saturday, October 22, 2011

OctoberTweetFest

Salam uols!


#OctTwtFest? Mesti tau kan ape tu OctTwtFest [October Tweet Festival] yang berlangsung 22 oct [hari nie] kat Digi Headquarters Shah Alam pada pukul 3pm-12am. You all twitter user? Then,mesti ramai yang pergi #OctTwtFest hari nie kan. Penaja utama @DiGi Telco & @churp2 . Kalau takde twitter cepat-cepat pergi sign up. Okay dah sign up,add aku cepat @fimsweetsour. Okay DONE. enjoy your twitter. HAAHAHA ops! tak sengaja t'promote twitter sendiri.

Actuall OctTwtFest to nak gather kan orang ramai yang ade twitter kat satu pesta nie,yang dijangka dapat pengunjung seramai 2000 orang. Kalau nak tau lebih detail boleh pergi ke web nie ----> http://octtwtfest.wordpress.com  atau korang boleh follow @OctTwtFest  kat twitter . I really wish can join them,but unfortunately I takde kat Shah Alam. Kalau I ade kat Umah nenek I mesti dapat pergi sane kan. Its okay la, lagi pon OctTwtFest tu acara tahunan. Boleh pegi next year pulak kan.


So, ape aku buat hari nie time kat umah? orang laen sibukkan diri keluar rumah tapi ko duduk rumah je memanjang kan. Memang banyak bende aku boleh buat kat rumah nie. Okay!!!!!!... cepat-cepat keluarkan buku recipe hehe. Rajin tak aku? aku masak kek chocolate hari nie,semalam lapar aku try buat wafer,tengok chocolate yang berlebihan tu aku rase macam membazir pulak kan. So, hari nie sambung buat Chocolate Cake.


Chocolate Cake 


Bahan-bahan:

Adunan A
1 senduk gula
1/2(setengah) cawan susu cair
2 biji telur ayam
1 senduk butter
1 camca tea baking powder
2 camca choco powder
1/1/2 (satu n setengah)  cawan tepung gandum/tepung kek

Adunan B
1 packet chocolate [eg. Cadburry, ] 



Adunan A:
1. Ambil 1 senduk gula,2 biji telur ayam dan 1 senduk butter, gaulkan hingga adunan sebati.
2. Masukkan pula sedikit demi sedikit tepung gandum/tepung kek ke dalam adunan tadi. Kemudian letak sedikit tepung penaik/baking powder.
3. Masukkan setengah cawan susu cair dan  2 camca choco powder ke dalam adunan tadi dan gaulkan sehingga adunan tadi sebati dan nampak kembang.
4. Letakkan adunan tadi ke dalam acuan kek dan bakar ke dalam oven selama 30minit dengan suhu 130'C.

Adunan B:
cairkan 1 packet chocolate tersebut.

Setelah aduanan A masak, ambil adunan B dan tuangkan ke atas adunan A yang masak tadi.
Sejukkan kek tersebut ke dalam peti sejuk anda, Biarkan dalam beberapa minit. Lepas tu korang boleh sedia untuk makan.


Okay sekian saje recipe chocolate cake untuk hari nie. simple jer. sesiape pon boleh buat =)


No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~