Thursday, October 13, 2011

Which is better? Manual or Auto?

Salam u'olls!

Which is better manual or auto? ape semua nie? okay! ape kene mengene tajuk kat atas dengan entry nie? Okayyy! Biar aku explain kat bawah nie tapi versi bebelan la.Macam biase la tu.

Kalau korang dibagi peluang lah kan korang nak pilih cara senang or susah? Nak ikut jalan short cut or Jalan yang pusing-pusing tu? Mesti la semua nak senang kan. Haish! pemalas sangat korang nie!!! Ape nak jadi lah!
Manual or auto? ape bende tu? hah! korang p Google sendiri nah,aku malas nak google. Actually bende yang aku maksud kan jenis gear kereta. Sama ada manual atau auto. Dulu time aku kene ajar bawak kereta auto.aku main dengan dan tengok je macam mane kakak aku buat. Pastu g try terus. Seriously best kot bawak kereta nie. tu time mude-mude la. Tapi di sebabkan aku masuk Universiti aku tak berani sangat nak sentuh kereta,sebab tu bukan kereta aku.hehe.

So today, it damn tired! seriously dah biase bawak kereta auto bile tukar ke manual sangat-sangat la penat,lagi-lagi bile steering kereta tu bapak le keras. Clutch die lagi ar macam hape,huh! kalau  tekan minyak macam aku drift pulak haha,well dulu zaman muda-muda dulu suke curi bawak kereta kakak tapi auto punye la, sumpah senang sial! even takde lesen pon buat-buat muke baek+chomel depan polis  budget macam ade lesen jerk!. Haha nakal tak aku? Memang sebelom nie pass la,polis tu tak tahan tengok muke aku teros bagi jalan je.hee~ ok perasaan gila, Nah amek plastic nie!


[Picture taken from Google]






By the way, Dah lame tak bawak kereta,yo lah umur pon dah meningkat takde la aku nak buat kerje yang baek-baek tu kan,curi-curi tu baek? haha.okay pembaca kat rumah jangan tiru aksi  ini yer!. Lawa sangat aih. Hokey dah ade lesen dah! selalu jalan dekat-dekat je pastu lalu high way nak elak polis kan. Sekarang dah boleh g mane-mane jalan kan+jauh-jauh. ok la tu setakat nie jer bebelan hari nie.






p/s: tak pernah aku tido selena ini,maybe lepas nie kene selalu bawak kereta gear  manual kan.
But neway, aku tetap suke auto!
HAHAHA okbai!





2 comments:

  1. Auto is better..manual teknologi lama.hehe

    ReplyDelete
  2. @kumbang jinggga : haha tau takpe,,tapi kalau manual buat kite cekap berfikir kan

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~