Saturday, November 19, 2011

Berita Terkini! [Wajib Baca]

Salam uols!

Berita hari ini, Harimau Malaya didapati membaham Garuda Indonesia. Haha okay! tu bukan berita sebenar yang aku nak update malam nie. Yang tu cuma sipi-sipi je,,nie berita dari Puteri kayangan sampaikan. *nonsense enuff*

Jom scroll bawah sikit,tengok ape yang tertulis dalam picture toh,try enlarge size sikit.Bace dengan penuh berhemah yer awok-awok semua.

Metro Online



Dah bace habis? okay meh Puteri santubung nak ulas sikit. [Mengarut betul aku malam nie memang kene sampuk agaknye.] . Well, topic hari nie aku nak discuss sikit pasal pengalaman aku yang boleh dikaitkan dengan berita kat atas tu. 

Ape pendapat korang tentang berita tu? Aku rasa itu satu langkah yang betul-betul bermanfaat sebab kalau nak renew lesen memandu ikut tarikh lahir memang pilihan terbaik. Ade ke sape-sape kat sini tak ingat tarikh lahir atau nombor I/C sendiri? takde kan. Kalau ade, meh sini nak cepuk lajulaju. Then, aku rasa itu langkah terbaik bagi kerajaan untuk membendung orang-orang yang pelupa atau temporary memories lost[okay macam takbetul jer] nie supaya tak lupa nak renew lesen memandu. 

Haih orang-orang tu lebih kurang macam aku lah. Nie aku ade cerita sikit,meh nak cerita. Awal bulan October hari tu aku nak renew lesen memandu, then tak pasal-pasal pihak JPJ kate aku tak boleh renew lesen tu sebab expired date untuk lesen tuh dah expired lebih setahun. Haih okay yang tu kelakar sebab sepanjang sem 6 aku kat Arau,Perlis tu aku tak sedar langsung yang lesen P aku dah mati and aku pulak dengan perasaan tak sedar diri+bersukaria memandu sesuka hati. Bayangkan kalau aku kene tahan JPJ tu. Huh gile ar! mesti aku kene saman dasyat gila. HAHAHA. But thanks to GOD who save me from that situations. Alhamdulillah lah so thankful sebab dah selamat habis diploma+selamat sampai rumah+selamat  memandu dengan lesen yang mati. See! bile aku ingat-ingat balek tentang tu aku tergelak sorang-sorang.

So, sekarang nie aku terpaksa buat rayuan untuk renew license, pastu bila rayuan dah siap aku kene buat SEKALI lagi TEST JPJ tu.okay aku dah on caps lock tu haha. Memang serik ar jadi macam nie.Sia-sia je dulu aku dah pass driving license semua tu tapi sebab aku lupe nak renew dari tarikh tamat tu,aku TERPAKSA ambil test JPJ tu semula. Ingat-ingat balek memang sumpah annoying gila. Bab-bab test nie aku paling malas,dah la aku kalau time test nervous semacam je. 

By the way,entry kali nie aku saje updated sebab nak inform korang pengalaman aku terlupa nak renew lesen. So,pembaca-pembaca kat luar sane kalau uols tak renew lesen lagi better uols buat la cepat. Kalau tak uols akan rasa ape yang aku rase. Macam F*ck gile ar,apesal la kene ambil test sume nie balek. Tapi takpe anggap je tu semua sebagai pengajaran. So,bila dah ade undang-undang baru macam kat atas tu, aku dah tak lupa agaknye untuk renew lesen lagi.





sekian karangan SPM  (tidak lebih dari 1000 patah perkataan)
Btw, Congrats Malaysia menang dalam Liga Bola Sukan SEA Indonesia
hehe salam sokmo!
=)







No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~