Thursday, November 17, 2011

oh my loveeeeeeeeeeeeeeee!

Salam uols!

Eh dah lame tak hudpate la,oh my dear readers sorry okay! hee btw,still love u all banyak2 sebab sudi bace blog yang tak pemes nie.

Today nak post ape eh,tajuk pon macam taktau nak letak hape. Sebab aku pon tak tau nak tulis ape sebenarnye hehehe. ouh kenape aku letak tajuk 'mylove' ? saje nak hudpate pasal orang-orang tersayang. Eh orang tersayang tak semestinye pakwe/makwe korang,boleh juge IbuBapa or family korang eh. Nie bukan specific sangat just tajuk General je.

Nie assignment untuk korang yang ada orang tersayang,eh tak kira sape lah orang tu. Assignment die macam nie,eh aku tak pandai pulak nak buat soalan untuk korang haish. Contoh lah time befday pakwe/makwe korang kan mesti sebelum tarikh befday tu korang terfikir-fikir or terpening kepale sebab memikirkan hadiah ape yang patut korang bagi kan. Okay soalannye macam nie, Hadiah ape yang korang patut bagi kat orang tersayang korang? eh aku exceptionable la sebab aku tak de pakwe tapi aku ade Mama tersayang jerk haha.

Korang terfikir tak time korang pening-pening untuk memikirkan hadiah ape untuk pakwe/makwe korang, korang pernah tak pening time fikir hadiah untuk befday mak korang sendiri? Daripada korang pening pikirkan hadiah untuk pakwe/makwe korang adalah lebih baek & betternye korang pikirkan untuk mak bapak korang kat rumah tu. Pernah tak korang hargai diorang macam korang hargai orang lain. Haish! nie la bebudak sekarang tau bercinta jer,mak bapak sendiri pon dah lupe. Okay enuff. haha ape kejadah aku tulis nie,bukan assignment tapi nasihat yang berguna untuk korang bhahaha #WaKenaBeb!

Okay! berbalek kepade tajuk tadi, korang rase ape hadiah yang sesuai untuk orang-orang yang korang sayang? nak hadiah yang jimat tak perlu menggunakan duet yang banyak cume perlukan bahan-bahan seperti 'kasih sayang & usaha' je hahaha.

Dah tu ape aku buat? Aku cume berikan hadiah yang penuh bermakna je plus sentimental sikit. Aku  masak "Custard Trifle Pudding" untuk Befday Mommy tersayang. Okay! aku admit aku memang tak berape reti nak masak,tapi dengan kemudahan Internet,aku just Google je recipes tuh then aku jumpe. Recipes asal kat sini click here.


[Illusion saje. pic amek dari Abam Google]

Gambar yang aku siap masak memang tak colourfull sangat macam pic atas nie,sebab aku cume guna buah peach je.


click picture for enlarge
Actually original recipes dalam bahasa Inggeris tapi aku tolong korang lah translate ke Bahasa Melayu,so senang sikit korang nak paham.

okay dah siap bagi dengan recipes lagi. Selamat Mencuba yeah!


ouh lupe nak wish " Happy Birthday for My Lovely Mother!" May God bless your's Life.
[event mymom takde blog tetap nak wish jugak! hehe Love u so much! ]






No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~