Monday, February 13, 2012

Attention to Cik Salmah Gebu [special edition]

Salam Uolls!


Special Entry today khas untuk Cik Umi Salmah Gebu a.k.a Datin Sally. Well, apesal nak sibuk-sibuk buat entry untuk die nie? Mesti lah kena buat sempena Bithday Girl hari nie. Ouh yer uolls tak berape nak kenal cik Salmah Gebu? jom lah kite kenal-kenal dengan die eh. Orang die sangat comel,gebu pulak tu. *minta ampun ya buk sally*



p/s: Umi Salmah=Umi=Sally= The same person.


Ini lah Umi,muke innocent lagi time part 1,hehe pelajar terbaik okay! Dulu time mula-mula kenal panggil Umi,sekarang memasing dah ade name glamer---------> Datin Sally Wanabe!



Umi~ muke interframe di mana ada lensa camera.

Okay kalau nak ikutkan dalam handphone aku dah boleh buat satu folder untuk gambar die sorang. Umi sangat suke snap gambar,see! macam-macam post ade.By the way, naseb baek muke die comel hehe.


Umi~ Pencinta Makanan.

Eh jangan ingat orang gebu je kuat makan, zaman sekarang orang keding pon boleh telan satu kawah. eh nampak sangat menipu kan.  Okay pompuan kat sebelah tu pon boleh tahan jugak bab makan nie. Hobi sampingan memang makan je. Kalau nak bawak event pape boleh lah ajak Umi atau tuan blog nie. HAHA. kami sangat suke makanan.


Umi~ Loves making faces. Err... something like this:


Umi~ Kawan a.k.a. driver terbaik. 

Kalau pergi jalan-jalan,aku rekomenkan bawak lah Umi. Haha kau ingat ape nak suggest Umi kat orang laen. Pemandu? meh nak pang sikit.



Umi~ KPOP Addicted.


Rindu zaman duduk kat kolej dulu,Kerje asyik minta Sally copy paste kat pendrive je,memacam lah dari drama korea/jepun sampai lah video lagu. Okay share minat korea nie best jugak. pengaruh Umi sangat kuat dalam sebarkan orang minat korea. eh dah macam pendakwah pulak ayat aku? abaikan. Dari kosmate aku si Fatin Afiqah yang tak minat korea tu,tetibe minat bila dah tengok BOF(Boys Over Flower). Sekarang nie dah ramai hantu-hantu korea kat kolej. Umi pembekal utama cerita korea kat kelas. Lagi-lagi kalau Sally masok kedai gedik-gedik yang jual barang ala-ala Korea/Jepun lagi lah teruja.Eh aku pon teruja jugak Haha. Culure shock sekejab jumpe sudu kayu lebar korea/jepun. Chopstick besi n etc.



Umi~hurm...penat dah tangan memuji orang nie...Umi ape lagi eh? Okay gayat ke?

Umi gayat ke? tak pasti lah tapi aku rasa die masih berani lagi setelah memaksa Umi naik Pirates[rujuk gambar di atas] bersama-sama aku. Heh...lepas tu dah tak naek dah hahaha.



Umi~ antara kawan of mine yang sama tinggi.

okay see! kat gambar atas tu. tinggi tak die.. dalam kelas ade 3 orang gadis je yang tinggi,Umi,Nita n me. But Umi yang paling tinggi agaknye. tak silap arh


Umi~ sangat saving gila.
uolls penah tak ada baki separuh amount PTPTU kat dalam akaun time hujung-hujung sem? ada? ada? tade kan. okay lah pen'saving kat kelas. sangat respect cara die simpan duet. Tak boleh challenge dengan aku yang kaki shopping+boros. HAHA. Bayangkan Umi akan simpan separuh duit pinjaman PTPTPU tu kat dalam akaun ASB. okay terbaik tak? kate budak finance mesti lah bijak urus duit kan. Nie lah baru budak finance contoh. haha. uolls patut ikut cara Umi baru cerah masa depan.


Umi~ Loves shopping.

Even seorang yang sangat saving tapi aku pelit die suke shopping barang-barang make-up. Tiap kali keluar dengan die mesti singgah Ellianto'. Haih Sally minat sangat make-up nie,kadang-kadang time kat kolej dulu penah jadi model experiment untuk make-up die. takpe lah hanya untuk suka. Takpe lah Sally rajin  gune barang mekap die,kalau ikutkan aku time ade event jer aku pakai make-up,tu pon depends kalau aku rajin ke tak. Time dinner aku suka kacau die minta tolong make-up kan sambil buat mata bersinar-sinar. *tak reti pakai eyeliner la* hehehe


Dah penat type macam-macam hari,dah penat memuji.Okay cukup lah setakat ini jer yer cik Salmah Gebu.hihihihiks.

Gambar nie taken time part 1,baru tau ade kembar tak serupa dalam satu kelas, kalau hari nie befday Sally mesti teringat kat Eman same, budak kecik kat sebelah tu.

Okay guys. Hope both of u have a blast befday ever. May God bless both of u.
Happy 22-Birthday Girl&Boy!

Cupcake kecik nie untuk Cik Salmah Gebu.
Nikmati lah dengan tengok je ye.hee~
=)



Heart
-Fahimah Richard-

1 comment:

~Rakyat Jelita~