Sunday, April 22, 2012

Classmate!



Salam uolls!

Dah berbulan tak update ape ape entry kan. Nak post ape kali nie eh? Jab pikir balek. Eh last time promise nak update pasal rumah sewa tapi tak tertunai sebab dah balek umah parents hihihi.
So, untuk mengisi masa lapang yang tak berape nak lapang nie..kite update pasal classmates baru kay!

Sejak tukar haluan nie..aku dah jadi budak ISBA,,isba tu apa? taktau? Islamic Banking[ISBA].
hihi naseb baek ade jugak senior budak Arau dulu amek ISBA hehe boleh ngepaw buku die. heheheks.


sources: culik dari facebook..
Atas tu Razlan yang kecik-kecik orangnye. eh tak kenal sangat pon tapi aku macam perasan muke die familiar sikit macam budak DBS kat UiTM Arau dulu. hehe tak sangka memang penah gabung kelas entrepreneur[ENT] dulu. eh! So, Baucer buku sem nie jimat sikit lah boleh beli bende bukan-bukan ehehe.

Last time ada buat Community Service[CS] dekat Zoo Negara..ala-ala volunteer bersihkan zoo lah. Baek tak aku? hahaha nie baek terpaksa nie. By the way,even baek terpaksa tapi enjoy jugak dengan classmate baru. Disebabkan syarat subject Personal Development[PD] nak kena suruh kiteorang handle Community Service dan Seminar,,,maka Zoo Negara tempat pilihan yang di' suggest oleh Lecturer Kesayangan kiteorang, Madam  Suryana Sarbini.

Madam Suryana (Baju merah)


okay lets enjoy those picture kay..malas nak taip dah..eh


Group kiteorang [Mammal Kingdom]
Adie, Sharil, En. Musa(supervisor), me and Mira.
Time kat Zoo tu kiteorang dibahagi kan kepada beberapa group, so nie lah group aku iaitu Mammal Kingdom. Dalam Mammal Kingdom nie la yang paling banyak Binatang tapi sume somel-somel...mean kecik-kecik lah. Dalam banyakbanyak group,group kiteorang jugak yang paling banyak buat kerje,kalau buat report untuk PD nanti tah berape pages lah boleh buat. 


List animal's name in  Mammal Kingdom


jom! bagi makan...
Diet balance punye siap campur susu+calcium lagi

CapyBarra[Tikus terbesar kat Dunia]
 Imagine uolls kalau ada tikus macam nie kat rumah korang tak ke scary HAHAHA.
Happy Nightmare!

Landak [Malayan Porcupine]
Landak nie sepesis tikus jugak la..

Akhir sekali kiteorang jugak yang habis Awal, thanks untuk En. Musa lah Supervisor kiteorang,  baik orangnye, siap belanje makan lagi hewhew,kerje-kerje pon boleh negotiate dengan die.Lastly activity kiteorang diakhiri dengan bersiar-siar di sekitar Zoo. Jom! tengok muke baik Fimah hehehe.

Okay fimah dah kembali pakai glasses disebabkan power lens silau meningkat so,start degree life dah pakai lah glasses eh.

Lets picture describes everything...(^_^)

Jangan  main-main unta tu pon pandai posing..

classmates..[KakHajar, Dayang, Nurul & Fatah]

Ika, Piqa, Ija & Mieza
berebut dapat lunch
nak sangat snap picture meh aku kejar kau...buat sup tulang best nie..


memerang nie satu-satunya haiwan paling tamak penah aku jumpe

sedap noh berendam lelame..

nyum..nyumm

spoil lah cermin tak clear..hurm

eh asal Ina sesat kat sini..

ikan ape taktau...ikan patin kot..

bersama ayah angkat Adie :p

kaya jugak jadi pengembala nie...($_$)


budjet ta nampak camera konon kahkahkah..

Geng Kandang Harimau HAHAHA
[Haikal, Anep, Barkat,Trainer, Nazmi & KakHajar]


gadis sabah bha....


Buruh kasar sedia berkhidmat eheheks [Zai, Ya, Fatah & Sham]

Eh main-main pulak diorang nie [Ikin,Kakmiza & Arshad]

bangau oh bangau,kenape engkau kurus,,macam mane aku tak kurus........bla...bla...


ohsem!

zoom muke Mimi je ta aci!...*guling-guling atas lantai*

kami sayang tapir..

Ina...dua orang kat belakang tu abaikan.


Posing dulu sebelum balek ke pangkal jalan...


Okay that is for today,penat tau upload picture bebanyak nie...eh kat classmate baru jangan nak tacing-tacing eh,,gurau-gurau manja je dialog kat atas tu,hehehe pape pon setelah sehari menjadi buruh-paksa kasar but its still AWESOME!!!...Best main kejar-kejar dengan binatang2 kat situ heh. Anyway best jugak ada project awal-awal sem macam nie,at least boleh rapatkan silatulrahim antara yang tak berape nak rapat tu dengan yang rapat-rapat. Eh ape banyak sangat rapat nie? lol.


Salmah eh?
hehehehe time time nie teringat classmate lame...hihihiks
:P


by the way,classmates lama tetap di ingati!
Kalau takde yang lama mana nak ada yang baru kan?
hehehe btw,sayang korang semua! 
Salam
=)



4 comments:

  1. Main kasar tu ingat salmah kekasih lama...lol~

    ReplyDelete
  2. Baru aku paham fungs hang tag aku... Nama monyet tu Salmah. WAWAWAWA! Pending

    ReplyDelete
  3. Hehehe *lemau --kena tumbuk ngan sally*

    ReplyDelete

~Rakyat Jelita~