Friday, November 30, 2012

Time running too fast




Salam uolls,


Harap semua sihat sihat walafiat...

Just update another short entry...woah I really think I'm that old when I see a lot my friends & cousin getting Married..Tiap tahun dapat kad jemputan. haih! But I'm happy for them..lets look up who's already married!

Started with Friends

Annati & Husband[ already got a son]
Nura &  Husband
[Just married early 2012]
Farah & Husband
[just got married!!!!]



Suriani & Husband
[already got 2 son and daughter]
All of them already married..

Let see who's is engaged!!!...

Azima & her's fiancee

Mieza's Engagement 


Cousin Marriage!!

Izyan 's Eday

Ikhwan & his's wife
[we at the same year okay!!!!....]

Zikrie & his's wife

Syafiq & his's wife
[nikah gantung....hujung tahun buat walimatul 'urus]

Syaza & ours' family
[still in Wellington,,but already married]

May Allah bless them!!

Hoping their marriage last longer!! 


Its just a short entry from me this morning, I get a lot of wedding card this coming December, and i feel guilty if I'm not coming to their's D'Day. hurm. But I try to come if I got free time.


Okay berbalik ke bahasa melayu, agak terbelit lidah berkata-kata in English. My housemate pon dah pass kat jemputan. Hujung tahun nie nampaknya musim mengawan agaknye, eh silap musim orang kahwen,,housemate sendiri pun akan kawen awal tahun depan. Hurm tengok tiket flight tengah murah, macam nak pergi je. Tapi ye lah saya nie tiade teman untuk bergerak ke sane. Mengharapkan membe yang ade je. Housemate sendiri pon dah kate, umur 22th nie dah patut ade calon. Ouh ape kan daya. Saya tak reti nak berterus terang jika minat kat seseorang. even berani macam mane pun,mungkin dianggap bahan lawak semata-mata.

Just another story to tell, setiap kali orang bertanyakan soalan yang same, "Bila nak kawen?"  what the common question they ask. I still answered " I have no special one for my future's husband". Saya masih takde calon. dan semua orang yang bertanya memikirkan saya menipu mereka. Ouh tidak sama sekali. Salahkah jika saya single lagi? Kalo ada jodoh tu adalah. Kenapa perlu terburu-buru mencarinya. Jodoh itu rahsia Allah. Memang ia kerje Tuhan, biarkan saje Allah yang tentukan.  

Telling my moms about this story, mummy didn't care at all,,Mama saya suruh saya kerja bagi stabil dulu baru pikir soal kahwin nie. Mama memang sempoi. Hee :D sebab Mama saya tak suruh saya terlalu bergantung terhadap mereka bernama LELAKI. If u really need to be success just depends on your's own feet. This what Mum said. Yeah I always remember. So pepaham je lah, bila saya minta Mama yang carikan jodoh. Mama said: awak cari sendiri je lagi bagus, nanti dah jumpe bawa jumpe mama.  Thats why lah I sayang sangat My Little Mama. Sempoi sangat. 


Kalau tengok entry nie, bukan dah short entry. agak panjang jugak. maaf lah luahan yang terpendam, setelah lama tidak berblogging. Thanks for reading my latest entry. Salam :)








No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~