Sunday, November 17, 2013

Weddings



Salam,,,

Cuti sekolah kan sekarang? patut lah kalender aku penuh dengan wedding's invitations. Penuh baq hang!

10/11-KakTim's side [Opismate]
16/11- Anip Nikah & Wedding [Uitmmates]
17/11- Husband's Kaktim side
23/11- Emilia & Haifz [Schoolmates]
5/12- Anis Suraya & Faizal [Schoolmates]


Orite dah nampak kan, jadual I hujung tahun nie, dan aku mula lah nak cari  Driver& GPS. Hurmm..ingat senang ke g Majlis orang nie, umur dah tua and semakin meningkat lagi lagi kena datang majlis membe sendiri. Satu kena ade peneman. Kalo takde peneman sumpah 3x ganda berat badan nak hadir majlis2 tersebut.

10/11-KakTim's Wedding. This side from KakTim. Tapi I tak dapat join pun,,sebab masalah transport and tiada siape sudi teman. sobs..sobs ape la nasib hidup sorang diri..hukhukhuk..

For KakTim's side memang ramai budak opis datang, most of them datang kecuali KakLoges & I je...Hehe ape yang kelakar KakLoges lah lupe tarikh wedding KakTim. Tapi memang rugi lah tak datang yang sebelah Kaktim sebab nampak meriah, bayangkan la semua staff AKPK ade. Sangat jeles tengok gambar nie.




Jeles sangat,,sebab semua ada, sobs..kenape la tak pegi je kan

Madam Koid Swee Lian
Pasangan chinese kat pic bawah sekali tu, CEO of AKPK. Sangat humble madam nie, mesra rakyat, tak sombong, sangat ramah okay. Dengan pekerja-perkerja bawahan pun dia bergaul. Bagus kan kalau semua golongan orang-orang atasan seperti dia. Btw, I just love it practically in AKPK. 



16/11-Anip's wedding.

Anip nie classmates kat UiTM Shah Alam, bertuah sungguh badan dapat nikah time muda kan.
well, congrats Anip & Asmida. Semoga kekal ke hujung nyawa.


Nikah




Sangat best kan kalau majlis kawen kite, semua membe datang. woah tak sabarnye nak kawen!!
Tapi best la,,,ini lah masanya kami satu kelas gathering bersama kan, kire reunion kecil-kecilan.



17/11- Husband's Kaktim side

Tapi akhirnya I datang jugak Majlis kakTim tapi Majlis sebelah Husband's KakTim je. Hiks.



overall weekend
I spend my self with my dearies friends


Goyomi :)

Ika n his partner






Thanks En. Driver & GPS yang baik hati meneman saya ke wedding KakTim.
Driver & GPS bergerak saya. hihihi
Driver Bamm..Bamm!
Thanks jugak membuang masa bergaduh dengan saya, walaupun event penuh tetap jua melapangkan diri menikmati filem "FREE BIRD".




Official trailer "FREE BIRD" from Youtube


Kalau bace sinopsis tu korang paham la kan, malas nak cerita balek. Tapi cerita nie serius kelakar, bayangkan after gadoh-gaduh dengan En. driber pastu tengok movie,ringan sikit otak. Haah En. driber yang bukan sape-sape tu memang teman cari gadoh, teman makan, teman tengok wayang, teman pegi wedding, berguna kan? Driber Bamm..Bammm. hiks


Driber Bamm bamm!
Memandang dulu, cik driber rajin belanja saya, sekarang dah dapat allowance saye belanja makan hiks. Bawak pegi makan pon gadoh jugak, itu memang perangai betul,,kalau tak gadoh time keluar memang tak sah,,bak kata bam.. bam..memang takdir kiteorang satu duduk selatan satu duduk utara. Tak boleh jumpa selalu. Keje nak gadoh je. Dalam wechat pon boleh gadoh...

Okay cakap pasal makan nie nak suggestkan satu kedai..nak tau kedai ape. tengok tisu kat bawah nie

WAKU WAKU
restaurant jepun


Disebabkan dah gadoh taktau makan mana, I pun suggest pegi restaurant jepun nie : WAKU WAKU.
Nasib baik Bamm..bamm..makan je makanan jepun. Ye lah ade setengah orang tak makan kan makanan selain masakan melayu. Tapi dasar Bamm..bamm..memang semua die telan. HAHAHA.





Bambamm ambil set noodles dengan extra side dishes. Biase lah makanan jepun kan banyak side dishes. dan satu benda yang aku terlupa time aku order makanan. Mostly set jepun nie banyak, side dishes dia bukan yang remeh-remeh tapi sides dishes die sesuatu makanan yang berat contoh macam nasi.
Okay bende tu lah yang aku lupa, apa lagi memang kiteorang terbongkang kekenyangan la. Bammbamm memang power la makan noodles plus nasi bibimpab...

Shoyu Ramen
with 
 

Side dishes

Okay picture kat atas nie kira 1 set tau, memang puas hati makan kat sini kenyang sampai malam. Nie dah macam makan untuk dua orang, nampak sangat orang jepun kuat makan kan.

Hamburg Steak 's set
Ini makanan saya.

Nasi baik makan kat sini sedap, plus service diorang memang terbaik baq hang!
sangat efficient,,lagi satu ape yang best dapat desert free yang boleh di refill berkali-kali sampai korang muntah.

Thinking about Ice cream? 

Yeah! Correct! memang betul, korang boleh makan sebanyak mungkin yang korang nak makan.
Ice Cream free.


Bukan setakat Ice Cream korang dapat free, Air pon dapat free kalau uolls rajin nak like pages diorang kat facebook.

Selesai makan
Jus Oren serupa Jus oran yang Mas Airline selalu serve.



WAKU WAKU Restaurant.


Kalau uolls nak melawat boleh lah datang ke Kedai nie eh, bukat setakat melawat makan pun di galakkan tapi sendiri bayar la uolls.


Alamat Kedai:

Lot T-015B,
Level Mid Valley Megamall,
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur, Malaysia


okay selamat mencuba.





p/s: Mummy, today was November 17th
I was forget it was ur birthday.
Happy Birthday Moms
I wish u happy all the times
and may God bless u.

with love
FR




No comments:

Post a Comment

~Rakyat Jelita~